Sveštenik iz Afrike optužen za seksualno zlostavljanje devojčice u Hrvatskoj: Umreću od muke

Tvrde da nije kriv, da mu meštani smeštaju i da ne zna zašto čine takve stvari

  • 3
Svestenik, devojka Sveštenik negira optužbe; Foto-ilustracija: Shutterstock

Protiv sveštenika (47) jedne slavonskobrodske župe, afričkog porekla, podneta je krivična prijava zbog sumnje da je seksualno opštio sa devojčicom mlađom od 15 godina. On je nakon pritvaranja odlukom suda pušten na slobodu uz jake mere opreza. Tvrdi da nije počinio zločin, već da mu se smešta zbog "boje kože", prenose hrvatski mediji.

Prema nezvaničnim informacijama, reč je o svećeniku iz Tanzanije na službi u Podvinju kod Slavonskog Broda koji odbacuje krivcu i sumnja na to da je žrtva meštana koji su slučaj izmislili na svoj način jer mu nisu naklonjeni zbog svog porekla.

Za krivično delo seksualnog opštenja navodno ga je prijavila 14-godišnja devojčica, a reč je o nedelu koje ne podrazumeva polni odnos, nego, primera radi, neprimeren razgovor ili dodirivanje.

TVRDI DA MU JE PODMETNUTO

Optuženi sveštenik progovorio je za portal "SB Online" i ispričao svoju stranu priče. Identitet, pak, nije želeo da otkrije.

- U ovoj župi s ovim predivnim ljudima sam već dugi niz godina. Obožavam svoj poziv i obavljam ga s ljubavlju. Jako, jako, jako mi je teško. Istina je da sam pozvan u policiju i da su me upoznali s optužbama. Ja samo želim da budem sveštenik i da služim svojim župljanima kako sam i radio sve ove godine - ispričao je.

- Želim da bude sve u redu i da cela ova naša župa funkcioniše najbolje što može. I po zakonima Republike Hrvatske i po božjim zakonima. Ne razumem namere nekih ljudi. Molim se za njih, molim se da im Bog prosvetli pamet i da shvate da samo želim da služim Crkvi onako kako najbolje znam. Nikad nisam želeo crkvene stvari da delim na način kako bi neki hteli. Možda im je to zasmetalo? Ne znam! Ali jako mi je teško zbog toga što mi rade pogotovo što me prijavljuju za nešto što nije istina. Znam da nije istina, moji župljani znaju da nije istina, Bog zna da to nije istina - ispričao je.

U NEDELJU IDE NA GODIŠNJI ODMOR

- Ne znam kako ću ovo preživeti, jako mi je teško, mislim da ću da umrem od muke. Nikad u životu nikome ništa nažao učinio nisam, zašto mi to rade, sve učim da veruju u Boga, da se drže božjih zakona, zašto reč božja nije došla do njih? Zašto mi rade tako ružne stvari? Ne znam kako ću ovo da preživim - dodaje.

Istakao je i kako sumnja u neke osobe koje mu, kako kaže, čine ružne stvari.

Sveštenik, dodaje da nije udaljen iz službe, ali će nakon nedelje otići na godišnji odmor.

(Telegraf.rs/SB Online/Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maverick

    21. septembar 2019 | 10:24

    E moj ti,hrvat nije hrvat ako ne slaze.

  • Marko

    21. septembar 2019 | 10:54

    Nema sta da se cudis,tamnoputi svestenik dosao u Hrvatsku,dobro si i prosao.

  • Cika Velja

    21. septembar 2019 | 10:18

    Moz' biti ovde svasta...i da jeste,i da nije,ali pored toliko pokvarenosti u ljudima,de saznaj sta je istina?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA