≫ 

Umesto rode, bebe doneo helikopter: Marija se porodila u 46. godini i dobila blizance

Kod ove Trebinjke primenjena je vantelesna oplodnja

  • 5
Beba Trebinje Foto: MatBel/Pixabay

Na trebinjski gradski helidrom, u Zasad polju, danas je Boban Kusturić, kojeg je ekipa "Nezavisnih novina" prozvala "rodom", a ostali prisutni novinari sa oduševljenjm prihvatili, doleteo iz pravca Banjaluke i u Trebinje doneo porodilju Mariju Stajić i njene blizance, koje je na svet donela u UKC Banjaluka u 46. godini života.

Porodilju su na heliodromu sa suzama u očima dočekao otac, zajedno sa bivšim i sadašnjim gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem i Mirkom Ćurićem, jer su bebe začete vantelesnom oplodnjom koju je Stajićima omogućila Gradska uprava Trebinja, te predsednica trebinjskog Udruženja "Bebe" Snežana Misita, kao i predstavnici trebinjske Ginekologije, Centra za socijalni rad, prijatelji, rodbina i veliki broj novinarskih ekipa.

- Zahvalni smo svima, i trebinjskim ginekolozima, banjalučkim ginekolozima, ali posebno Snežani Misti i tadašnjem gradonačelniku Luki Petroviću koji su nam omogućili poslednju šansu, kao i svima drugima koji su meni danas obezbedili da se osećam kao kraljica i da tako budem, sa svoja dva sokolića u naručju, danas dočekana u mome gradu. Nemam reči, osim da kažem da ja samo gledam u moju Snežu i Nikolu - kazala je ponosna majka Marija po dolasku u Trebinje, koja je svojoj ćerkici dala ime Snežana, po predsednici Udruženja "Bebe" Snežani Misiti.

Reči zahvalnosti je uputio i srećni otac, istakavši da ne može da se seti svih ustanova i institucija, kao i pojedinaca koji su im pomagali u njihovoj borbi da postanu roditelji, ali će se, kako je dodao, svi oni pronaći u njegovim rečima zahvalnosti.

- Svaka beba u našem udruženju je jako bitna, ali su i ovaj dečak i devojčica nešto izuzetni, jer su njihovi roditelji nakon 25 godina borbe bili odustali, s obzirom na finansijsku isrcpljenost. Njihova poslednja nada bila je ova šansa koju im je pružila Gradska uprava i oni su je iskoristili, pa smo i svi u Udruženju i srećni, i potreseni i zahvalni - istakla je na heliodromu Snežana Misita, predsednica Udruženja "Bebe".

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je kazao da je ovo bila obaveza Gradske uprave i da će to ova vlast i ubuduće raditi.

- Važno je da smo dobili dva nova sugrađana i da je ovo jedan od najsrećnijih dana u Trebinju, a finansije su u svemu tome najmanje bitne - kazao je Ćurić, pozivajući sve parove koji imaju takve probleme da im se jave.

(Telegraf.rs/Nezavisne.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    22. septembar 2019 | 00:03

    Svaka čast na tolikoj istrajnosti. 25 godina borbe. Moj suprug i ja smo 5 godina cekali na bebu koja je takodje zaceta vantelesnom oplodnjom. Mogu misliti sta ste sve vi prosli kroz toliki period. Uzivajte sa svojim andjelima. Zivi bili 100 godina!

  • Vera

    21. septembar 2019 | 23:34

    25 godina borbe...slava Bogu!

  • Leontin Braun

    21. septembar 2019 | 23:18

    Kad devojke koje imaju 20 godina neće da rađaju decu onda moraju tete od 40+ kao ova gospođa od 46 godina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA