Mitropolit nepriznate Crnogorske crkve: "Povedite računa da se ne svedete na Beogradski pašaluk"

Obaveza države Crne Gore je, kažu, da nakon obnove nezavisnosti utemelji i autokefalnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu

  • 18

Mitropolit Mihailo poručio je onima koji, kako kaže, ruše CPC i Crnu Goru da se pozabave pitanjima svoje države. Mitropolit Mihailo je drugi po redu lider kanonski nepriznate verske zajednice, Crnogorske pravoslavne crkve.

- Dragi prijatelji, susedi naši, povedite računa o Srbiji, o srpskoj republici, Vojvodini, da se ne skupite na Beogradski pašaluk. A država Kosovo i Albanija, to su naši i vaši susedi - rekao je Mihailo.

Nedopustivo je, kaže akademik Radovan Radonjić, da su svim pravoslavnim vernicima u Crnoj Gori dostupne naše svetinje, osim Crnogorcima.

- Koja to Venecijanska ili druga komisija ima pravo da se meša u stvari koje su isključivo crnogorska - rekao je Radonjić.

Obaveza države Crne Gore je, kažu, da nakon obnove nezavisnosti utemelji i autokefalnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

- Država Crna Gora je propustila nekoliko vozova i bez obzira na to što se nisu bili stvorili uslovi da malo ažurnije poradi na obnovi CPC, mislim da predugo država trpi prst u oku od strane SPC - rekao je publicista Danilo Burzan.

Žarko Đurović, protoprezviter CPC, rekao je da "nama po rođenju, poreklu i nacionalnoj pripadnosti, Crnogorcima, dosta je više priča da smo Srbi".

- Posebno kad tu priču puštaju u javnost zagriženi pripadnici elitnih krugova i SPC, komšijske zemlje Srbije sa kojom živeli u državnoj zajednici - rekao je Đurović.

Ukoliko se ne reši pitanje CPC učesnici skupa poručuju da će pokrenuti odgovornost za veleizdaju zemlje koja je učinjena, kako kažu, predajom dela crnogorske državne i društvene teritorije stranom pravnom licu, mimo zakona, ikakvog prava i konsultacije sa građanima.

(Telegraf.rs/Portalanalitika.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    27. septembar 2019 | 15:32

    Odkad milovi siptari imaju crkvu oni ni usto ne veruju kao i braca im siptari.

  • SRPSKA CRNA GORA

    27. septembar 2019 | 16:39

    Nikada vas necemo priznati!!

  • nibrS

    27. septembar 2019 | 16:36

    Zasto ovi spodobu nazivate Mitropolitom kada je on raspop i ništa više....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA