Mala Sunčica nije otišla na operaciju jer nije skupljeno 13.000 evra, sledeća šansa je u novembru

Za prethodnu operaciju i nastavak lečenja trebalo je sakupiti 26.000 KM

  • 4
Sunčica Ivanković Foto: Privatna arhiva

Devojčica Sunčica Ivanković iz Banjaluke trebalo je 29. septembra da otputuje u Rusiju na petu operaciju, međutim, porodica nije uspela da sakupi novčana sredstva za to.

Sledeći termin zakazan je početkom novembra, a Sunčicina majka Milica Ivanković se nada da će ovaj put sakupiti novac za operaciju koja bi kćerki omogućila normalan život.

Sunčica ima niz dijagnoza koje joj ometaju normalan razvoj i školovanje, sve svoje nade sam položila u ovo lečenje, da će postati bar koliko-toliko samostalna i moći funkcionisati bez moje stalne pomoći – kaže Milica.

Sunčici je nakon rođena ustanovljena cista na mozgu koja je dovela do atrofije očnog živca, neadekvatnog rada hipofize sa lošim uticajem na rad žlijezda s unutrašnjim lučenjem i konvulzije na epileptičkoj bazi.

Operacije koje je do sada imala dale su dobre rezultate, dale su joj šansu da hoda, da malo vidi, da se snalazi u prostoru, što samim vježbama nismo mogli postići – rekla je Sunčicina mama, piše ATV.

Za prethodnu operaciju i nastavak lečenja trebalo je sakupiti 26.000 KM.

Svi koji žele pomoći maloj Sunčici u njenoj borbi mogu to uraditi uplatom novčanih sredstava na žiro račun: 56209981351466636 na ime Milica Ivanković, NLB Banka ili kontaktirati porodicu na broj 066/786-447.

(Telegraf.rs/ATV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA