Hrvat pokušao da siluje devojku svog sina: Maltretirao ju je satima i govorio šta bi joj sve radio

Već je bio u zatvoru zbog niza teških seksualnih krivičnih dela

  • 1

Višestruko osuđivani seksualni prestupnik (58) sa šireg zagrebačkog područja završio je u Remetincu zbog optužbi da je pre nekoliko dana pokušao silovati devojku svog sina.

Devojka u dvadesetim godinama, s kojom je sin osumnjičenog u vezi, prijavila je svog "svekra" da ju je 24. septembra u kući u kojoj je 58-godišnjak živeo sa sinom više puta pokušao mimo njene volje odvesti u krevet. Naime, kako je devojka prijavila, ona je tog jutra došla u kuću kod svog dečka kako bi njemu i ocu pomogla u kući. Ali, dečka nije bilo te je ostala sama s njegovim ocem, inače osobom koja je čitavu deceniju provela u zatvoru zbog niza seksualnih prestupa.

Tada je navodno, pohotni otac počeo na nju navaljivati. Prvo je krenuo s raznim seksualnim aluzijama, a onda je postao direktniji govoreći "šta bi joj sve radio". Nakon toga je, prema rečima devojke koja ga je stalno odbijala te mu govorila da se kontroliše, prešao "s reči na dela”. Počeo ju je hvatati želeći na silu da je odvuče u krevet. Muškarac je navodno bio jako uporan, gnjavio ju je sve do 14 sati, ali kad je shvatio da neće uspeti u svom naumu, prestao je s napadima i otišao na posao.

Devojka ga je prijavila, a policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog pokušaja silovanja. Takođe zbog istog dela je protiv njega otvorena istraga, a državno tužilaštvo sudiji istrage predložilo je određivanje istražnog zatvora.

Sudija istrage to je i prihvatio, pritvorivši 58-godišnjaka po dve osnove. S obzirom na prilično zastrašujuću krivičnu evidenciju prema kojoj je bio osuđen na ukupno 15 godina zatvora zbog niza teških seksualnih krivičnih dela, pritvoren je zbog opasnosti od ponavljanja dela. Takođe, sudija je zaključio i kako postoji opasnost od uticaja na svedoke, od kojih je jedan njegov sin koji s njim živi u istom domaćinstvu.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    4. oktobar 2019 | 18:16

    Мејд ин кроејша

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA