≫ 

Komšija baca izmet kroz prozor, napada žene sa decom: Zagreb muku muči sa obolelim muškarcem

Muškarac još iz mladosti boluje od šizofrenije, kažu stanar i dodaju da kada uzima lekove, ponaša se normalno. U drugim slučajevima je nepodnošljiv

  • 0
Stanar baca djubre kroz prozor Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Stanari zgrade u jednom zagrebačkom kvartu muku muče sa svojim psihički obolelim komšijom koji konstantno viče, pljuje po liftu i baca fekalije kroz prozor, piše portal "Provjereno". Ogorčeni stanari zasukanih rukava čiste svoje prozore.

Komšiji, kom je očigledno potrebna pomoć koja ne stiže, uprkos brojnim vapajima očajnih stanara. Već mesecima im zagorčava život, no problemima se ne nazire kraj.

Već nedeljama baca fekalije kroz prozor

Stanari zgrade više puta su se uverili u problematično ponašanje komšije koji je jednom oborio stanarku s detetom, a drugu pogodio opuškom cigarete u oko.

Slične scene događaju se svakodnevno, a susedi ne znaju kako tome da stanu na put.

Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Ne otvara vrata čak ni policiji (ilustracija događaja); Foto: Printskrin Index.hr

On već tri nedelje s osmog sprata baca fekalije kroz prozor, a stanari su prisiljeni da spavaju sa zatvorenim prozorima.

- To je užas. Da niko ne reaguje, ja to ne mogu da zamislim. Zvati socijalnu pomoć, policiju... Sreća da sam zatvorio prozor. Sve bi unutra ušlo - kaže jedan komšija.

Boluje od shizofrenije

Problematični sused psihički je bolesna osoba koja od mladih dana boluje od šizofrenije. Dok uzima odgovarajuće lekove, njegovo ponašanje je pod kontrolom. No, stanari nikada ne znaju kako će da reaguje kada ga vide.

- Kad uzima tablete, on je dobar. Pozdravi, i pita nas kako smo i šta radimo... Ali, kad nije pod lekovima, tu već nastaje problem - kažu stanari za "Provjereno".

Iako imaju razumevanja za njegovu bolest, na agresivne prizore i svakodnevne probleme niko ne ostaje ravnodušan.

Mesec dana se vozio u liftu držeći nožem

- To što je bolestan ne opravdava način. Tu su i mala deca u pitanju. Mesec dana se s nožem u ruci vozio u liftu. Nikome nije svejedno - pričaju stanari.

Noz u ruci Ilustracija; Foto: Shutterstock

Zašto niko ne reaguje?

S problematičnim susedom gotovo niko ne komunicira jer svoja vrata ne otvara nikom, pa čak ni policiji. Možda se radi o osobi koja niije svesna svojih postupaka, suživot čini nemogućim, a stanarima zgrade nestaje strpljenja. Uprkos tome, niko ne upire prstom u njega jer su svesni njegove bolesti.

No, pitaju se kako je moguće da za problem znaju lekari, psihijatrijska ustanova, policija, Centar za socijalnu pomoć, čak i samo Ministarstvo, a da problem niko ne uspeva ili ne želi da rešiti.

Video: Poterala ga velika nužda pa na kraju završio u njoj

(Telegraf.rs/Provjereno)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA