≫ 

Kakvo poniženje Hrvata: Zbog srpske zastave u programu, HRT Albancima obećao tri skandalozne stvari

3 velika obećanja je HRT dao Albancima

  • 33
Zastava srbije Printskrin: HRT

Hrvatska radio televizija (HRT) napadnuta je od strane albanskih i hrvatskih nacionalista, kao i predstavnika Albanaca u Hrvatskoj, pošto je, prema njihovom mišljenju, za vreme izveštavanja o izborima na Kosovu, umesto takozvane zastave Kosova, u pozadini na ekranu stavila zastavu Srbije.

Pojedini mediji u Hrvatskoj okarakterisali su čin HRT-a blamažom, a zastupnica iz redova albanske manjine Ermina Lekaj Prljaskaj, kao i ambasador takozvane države Kosovo, sastali su se sa rukovodstvom hrvatskog javnog servisa.

S menadžmentom HRT-a, naime, predstavnici Albanaca, ako je tačno ono što piše Lekaj Prljaskaj, dogovorili su da se pokrene disciplinski postupak protiv radnika koji su na pozadinu stavili srpsku zastavu izveštavajući o izborima u južnoj srpskoj pokrajini!

Pored toga što će jadni ljudi možda ostati bez posla, odlučili su da se:

1. saborska zastupnica i ambasador dovedu u program HRT-a

2. da HRT-ova ekipa ode na Kosovo i tamo napravi prilog!

3. da jedini izvor za situaciju na Kosovu, što je posebno neverovatno, bude "isključivo Radio televizija Kosovo"!

Skandalozna obećanja HRT-a predstavnicima Albanaca

Zastupnica iz redova albanske manjine Ermina Lekaj Prljaskaj objavila je na svom Fejsbuk profilu šta je dogovoreno na sastanku sa rukovodstvom HRT-a.

- Danas u prostorijama HRT-a zajedno sa ambasadorom Republike Kosova - Nj.E. Gezimom Kasapollijem, održala sam radni sastanak sa direktorom HRT-a gospodinom Kazimirom Bačićem, te sa urednicima Kovačem i Perišićem. Zatražili smo javno izvinjenje od strane HRT-a koju su obećali da upute ambasadi Republike Kosova, te da se pokrene discilinski postupak protiv trojice radnika koji su "nehotice" napravili propust - navodi Lekaj Prljaskaj i dodaje:

- Nadalje, HRT će pozvati u goste informativno političkog programa Nj. E. Gezima Kasapollia i mene kao saborsku zastupnicu za albansku nacionalnu manjinu, te će jedan sastav HRT-a posetiti Kosovo i snimiti jednu dokumentarnu-edukativnu emisiju o razvijenom Kosovu danas. Takođe, zatražili smo da direktan izvor informacija vezano za situaciju na Kosovu bude isključivo RTK - televizija sa Kosova. Naime, HRT i RTK imaju sporazum o saradnji, ali se ta saradnja ne primenjuje u praksi dovoljno, te zato i dolazi do ovakvih propusta - napisala je ona.

Na osnovu njene objave, hrvatski portal "Index.hr" nazvao je obećanja kolega sa HRT-a skandaloznim.

- Osim dogovora o tome da jedini izvor informacija za stanje na Kosovu jednoj javnoj televiziji bude isključivo Radio televizija Kosovo, ostalo što je navela Lekaj Prljaskaj ne mora samo po sebi da bude pogrešno. No, ako je zaista dogovoreno na sastanku HRT-ovih čelnika i nje, te kosovskog ambasadora, mimo normalne procedure, a posebno ako su saborska zastupnica iz redova albanske manjine i ambasador uređivali program HRT-a kako sugeriše objava, ne samo da je to pogrešno nego je i skandalozno - navodi u zaključku teksta portal "Index.hr".

Video: Albanska Švajcarska! Albanci maltretirali Srbe i slavili pobedu Švajcarske uz simbole crnog orla

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    8. oktobar 2019 | 10:48

    Ja ne vidim gde su to oni pogrešili. Kosovo je srpska pokrajina pa samim tim je zastava prava i jedina. Onu kosovsku zastavu ne priznaju ni sami albanci.

  • Gane

    8. oktobar 2019 | 12:06

    Zašto disciplinski postupak protiv radnika? Radnici nisu pogrešili. Kosovo je Srbija.

  • Fidel

    8. oktobar 2019 | 10:27

    Hahahahaa Šiptari prpaaa Hahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA