Završena obdukcija, utvrđeno kako je umrla Lana Bijedić iz Mostara čije je telo bačeno u reku

Njeno telo pronašao je ribar, koji je odmah obavestio policiju

  • 1
Lana Bijedić Lana je više puta udarana i davljena pre nego što su je bacili u reku; Foto: Facebook

U gradskoj mrtvačnici u Mostaru okončana je obdukcija tela tragično stradale Lane Bijedić, čije je telo pronađeno u reci Studenčici u mestu Studenci kod Ljubuškog.

Prema preliminarnim nezvaničnim informacijama bliskim istrazi, devojka je zadobila više udaraca u glavu, te su pronađeni i tragovi davljenja, piše "Dnevni avaz". Nakon toga je bačena u reku Studenčicu u mjestu Studenci na tajnom mestu, tačno ispod vijadukta autoputa.

Pripadnici MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona i dalje obezbeđuju mesto zločina, a istražitelji još češljaju teren.

Podsetimo, telo je u mestu Studenci pored Ljubuškog u reci Studenčici ugledao ribar.

On je obavestio policiju, a nastradalu su iz reke izvukli pripadnici Gorske službe spasavanja iz Ljubuškog i Čitluka.

Spasioci, reka Studencica Ribar ugledao Lanin leš, nakon čega je došla policija; Foto: gss.ba

Za sada nema nikakvih tragova koji bi mogli dovesti do ubice.

Oglasila se porodica Džemala Bijedića: "Lana nije njegova praunuka"

Nakon što su mediji preneli informaciju da je Lana praunuka učesnika Narodnooslobodilačke borbe Džemala Bijedića, oglasila se porodica Bijedić koja demantuje novinske natpise.

Čitava naša porodica je pogođena ovom stravičnom tragedijom, ne možemo da verujemo šta se desilo. S druge strane, ogorčeni smo na medije koji se kite na ovako ružan način. Lana nije praunuka Džemala, već Nurudina Bijedića. Salko i Džemal Bijedić su od dva brata deca. Salko je imao, između ostalog, sina Nurudina, a Nurudinova ćerka Nina je majka nastaradale Lane - rekao je unuk Džemala Bijedića.

Bijedić je bio društveno-politički radnik SFR Jugloslavije i SR Bosne i Hercegovine i junak socijalističkog rada. U periodu od 1971. do 1977. godine obavljao je funkciju predsednika Saveznog izvršenog veća.

Tragično je preminuo 18. januara 1977. u avionskoj nesreći na letu za Sarajevo nakon što je u Beogradu ispratio Tita na put u Libiju.

(Telegraf.rs/Dnevni avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sneza

    12. oktobar 2019 | 22:34

    Pa i Dzemal Bjedic joj je isto pradeda ako joj je taj Nurudin bio pradeda a on i Dzemal Bjedic su braca od striceva logicno je sta oni demantiju jadna mlada osoba neka joj je laka crna zemlja a cija i kako je bila vrlo vazno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA