Opet ustaški grafit u Splitu: Ovog puta na plakatu filma o spasavanju dece iz logora NDH

Osim ustaških poruka ispisane su i poruke govora mržnje. Na susednom plakatu na kom se reklamira jedna kompanija ispisano je "Srbe na vrbe"

  • 7
NDH grafiti Foto: Dalmacija danas

U Splitu su osvanuli novi grafiti mržnje. Pojavili su se u splitskom kvartu Sućidar, u kom su nepoznate osobe išarale i plakat za film "Dnevnik Diane Budisavljević", u kom je glavna junakinja žena koja je pokrenula akcije o spasavanju 10.000 dece iz ustaških logora, javlja Dalmacija danas.

Na plakatu je išaran ustaški simbol i natpis "NDH", a ispod plakata je išaran natpis "Mi Hrvati". Na zidu nedaleko od toge mesta ispisano je "ZDS" što je skraćenica ustaškog pozdrava "Za dom spremni".

Osim ustaških poruka ispisane su i poruke govora mržnje. Na susednom plakatu na kom se reklamira jedna kompanija ispisano je "Srbe na vrbe".

NDH grafiti Foto: Dalmacija danas

Sudeći po rukopisu, isti autor napisao je i grafite posvete policiji i novinarima.

Tako je policiji upućena uvredljiva poruka "1312", što je skraćenice ACAB, a napisano je i "Smrt pandurima", kao i "Novinari crvi".

Stvarno tužna slika iz Hrvatske. 

(Telegraf.rs/Dalmacija danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA