≫ 

Brutalno ubistvo Lane enigma za inspektore: Mobilni telefon mogao bi da bude ključni dokaz

Od nedelje uveče, kad je njeno telo pronađeno u reci Studenčici, istraga stoji u mestu

  • 1
Lana Bijedić

Foto: Facebook

Svirepo ubistvo Lane Bijedić (19) iz Mostara i dalje je enigma za brojne inspektore koji su uključeni u ovaj slučaj, koji se istražuje pod nadzorom Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Od nedelje uveče, kad je njeno telo pronađeno u reci Studenčici u mestu Studenci kod Ljubuškog, na samoj granici dva kantona, istraga tapka u mestu.

Ekipa Avaza bila je i juče na mestu zločina, koje je prilično skrovito i obraslo u šipražje.

Uz istražitelje Policijske uprave Ljubuški, juče su na mestu događaja bili i ronioci Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, koji su pretraživali korito Studenčice.

Iz izvora bliskih istrazi saznaje se da su samo nađene slušalice Laninog mobilnog telefona.

Spasioci, reka Studencica

Foto: gss.ba

Autobuska stanica

 

Za njen mobilni telefon, koji je na veštačenju u Sarajevu, istražioci veruju da je ključ slučaja.

Do tada, odnosno do prvih tragova za koje se nadaju da će ih dovesti podaci s njenog telefona, preduzimaju se brojne druge aktivnosti, a sva pažnja u MUP ZHK i MUP HNK usmerena je na pregledanje snimaka videonadzora.  S brojnih mesta u Mostaru, Čapljini i Ljubuškom izuzeti su snimci koji datiraju od nedelje.

Prema nezvaničnim informacijama, Bijedić, za koju se, za sada, pouzdano zna da je tri sata boravila u Čapljini, viđena je na autobuskoj stanici u ovom hercegovačkom gradiću. Sada se proverava da li se ona autobusom zaputila iz Mostara prema Čapljini.

Istražioci su, takođe, došli do informacija da je tokom leta često boravila na reci Trebižat, koja protiče kroz Čapljinu i Ljubuški, te da je na pojedinim Fejsbuk profilima "tagovana" na popularnom kupalištu Božjak. To kupalište nalazi se prekoputa mesta zločina, skoro 150 metara naniže.

Saznaje se da je predmet veštačenja i njen laptop.

Odlazak od kuće

 

Ova mučki ubijena devojka udaljila se od svoje kuće u nedelju u podne, kad je majci rekla da će na kafu sa prijateljicom. Ali, prijateljica je to negirala, a nakon što joj se nije javila od 14.30 i kad joj se izgubio svaki trag, s obzirom na to da je u poslepodnevnim satima trebalo da putuje za Sarajevo, gde je upisala studije, majka je njen nestanak prijavila policiji. Nepunih pola sata nakon prijave nestanka, njeno telo  je u reci uočio ribar.

(Telegraf.rs/Avaz.ba)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dale

    11. oktobar 2019 | 03:44

    DNK ce pokazati ko je imao kontakta s njom. Obicno smrt nasilne prirode ostavi dosta tragova hteo to neko ili ne. Dovedite soecijalne forenzičare sa VMA i dostupite analizu slučaja da se rasvetle činjenice i okolnosti. Trag mora postojati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA