≫ 

Lana (19) snimljena kako pešači 6 km od pumpe, ne zna se kako je tu došla: Pronađen i njen testament

Devojka iz Mostara je ubijena, a njeno telo nađeno je u reci

  • 6
Lana Bijedić Foto: Facebook

Lana Bijedić (19) koja je ubijena, a njeno telo pronađeno u nedelju oko 19 sati u reci Stidenčici pored Ljubuškog, pešačila je gotovo 6 kilometara od Gazprom benzinske pumpe na izlazu iz Čapljine do kružnog toka kod Zvirovića, saznaje portal Večernji.ba iz izvora bliskih istrazi.

Prošle nedelje, 6. oktobra, prema podacima do kojih je ovaj portal došao, Lana je u 11 sati napustila kuću u Severnom logoru kod Mostara rekavši majci da ide da se nađe sa drugaricom. Međutim, ispostavilo se da nije išla na kafu tog dana sa drugaricom.

U 12 sati i 10 minuta kamere sa benzinske pumpe Gazprom na izlazu iz Čapljine snimile su devojku kako prolazi pored pumpe, pešaka, što znači da je devojku neko do te lokacije morao da odvede, odnosno ne zna se kako je tu došla - ili je stopirala, ili autobusom, ili ju je neko dovezao.

U 13.30 sati Lana je viđena na kružnom toku kod Zvirovića. Radi se o udaljenosti otprilike pet do šest kilometara koliko je Lana prošla pešačeći na navedenoj ruti. Važno je reći da je snimljena kako pešači sama. Drugi važan detalj, kako saznaje "Večernjak", jeste da je pronađen Lanin testament koji je napisala u januaru ove godine.

Veštaci trenutno pokušavaju da dođu do podataka iz njenog mobilnog telefona koji je pronađen, ali i drugih korisnih informacija poput Fejsbuk profila koji je pre nekoliko dana izbrisan. Mnoga pitanja su otvorena, a policija radi sve kako bi rasvetlila ovaj teški zločin.

Pored policije i veštaka, u slučaj koji je potresao zemlju uključili su se i ronioci iz Tuzle koji pretražuju reku, odnosno krug od nekoliko stotina metara oko mesta gde je pronađeno telo kako bi pronašli eventualne predmete koji pripadaju devojci ili druge dokaze.

Lana je sahranjena juče na groblju Sutina u Mostaru, a njoj su prisustvovali brojni građani, prijatelji, kao i Lanini školski drugari.

(Telegraf.rs/Večernji.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA