Starac Žak hoda na 4 noge, ima samo 14 godina i - tek sad je našao svoj dom

Žak, pas mešanac, gonič, udomljen je u svojoj 14. godini, što ga u psećim godinama svrstava u starca

  • 1

Objava Nojeve barke, udruženja za zaštitu životinja koja ima i prihvatilište za ostavljene životinje, iz Hrvatske posebno nas je raznežila. Jedna stvar je sigurna: u moru sivila ovo je dobra vest.

Naime, Žak, pas mešanac, gonič, udomljen je u svojoj 14. godini, što ga u psećim godinama svrstava u starca. Ova je vest sama po sebi malo čudo s obzirom na to da psi stariji od sedam godina još uvek teško pronalaze dom, a često se događa da čitav životni vek provedu u nekom od azila.

- Obožavali su ga volonteri, obožavali su ga svi koji su ga upoznali i našem dedici nije odoleo ni udomitelj. Ovo je trenutak kada je Žak krenuo iz Nojeve barke ka svom novom domu. I samo da znate – dobro se snašao - piše u objavi na Fejsbuk profilu Nojeve barke.

Iako je svaki ovakav slučaj sa srećnim završetkom pozitivan, priče životinjica koje završe u azilu često nisu.

Naprotiv, budu vrlo tužne. Neodgovorni vlasnici pasa svojih se dojučerašnjih ljubimaca rešavaju iz samo njima poznatih razloga, često zato što najednom shvate da je to odgovornost za koju nisu bili spremni, pa sirote životinjice završe na ulici ili u gluvo doba noći bivaju ostavljene pred vratima prihvatilišta.

- Moju bebicu su stavili u kutiju, mene nisu. Ja njega nikad ne bih ostavila, nijedna mamica ne ostavlja svoju bebu. Ostavili su nas pred vratima i "rešili" se brige i odgovornosti" i "Stigla nam je u junu 2018, s uraslim lancem u vrat. Očito joj život do tada nije bio bajka. Ali, odavno se oporavila, a nikad, baš nikad nije nam pokazala da je zapamtila zlo koje joj je naneo čovek (ili nečovek)", samo su neke od priča ostavljenih životinja koje objavljuje Nojeva barka uz fotografije spašenih ljubimaca.

Samo u ovom trenutku Nojeva barka se brine o više od 100 životinja. Od početka godine do današnjeg dana udomili su stotinak životinja, jedno siromašno udruženje znano kao Nojeva barka je samo u prvih 7 meseci zbrinulo oko 200 napuštenih životinja grada Zagreba.

(Telegraf.rs / Izvor: 100posto.jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA