Devojka po čijem je raskošnom telu napravljen spomenik u Splitu: Uhvatite me za guzu, poželite želju

Bila je na moru, čula za konkurs, poslala fotografiju i pobedila

  • 2
Mirna Matić Split spomenik

Printskrin: Facebook/Pipi

Na platou s kojeg puca pogled na plažu Bačvice u Splitu osvanula je za vikend jedna figura. Kip bujne dame isklesane u kamenu podignut je tako da izgleda kao da nadgleda plažu, a izazvao je odmah pravu pometnju - zbog njega su prolaznici skretali s puta, silazili s trotoara, proučavali ga i pokušavali odgonetnuti o čemu je reč... Sve je zanimalo ko je ta devojka i čime je zaslužila biti ovekovečena na jednom od najlepših mesta u gradu Splitu?

Odgovore na ova pitanja pružili su uskoro preko Fejsbuka iz Dalmacijavina. Kampanja za njihov najpopularniji napitak, pod sloganom "bolimepipi" rezultirala je ovim, kažu neki Splićani, "remek-delom" u obliku ženskog tela. Senzualna poza s rukama u kosi mnogima se svidela i to ne kriju.

A reč je o pravoj, živoj ženi, od krvi i mesa. Pa ko je ona i kako je završila na Bačama?

Reč je o cvrkutavoj 36-godišnjakinji iz Siska, po imenu Mirna Matić. Mirna je pobednica foto konkursa na kojem su stotine učesnica i učesnika pokazali kako se svako može dobro osećati u svojoj koži. Poslala je svoju fotografiju i pobedila.

Konačno na moru

 

- Ovo je bila ta godina kad sam s prijateljicama konačno otišla na more, u nagradnoj igri učestvovala sam sasvim slučajno! Bile smo na Braču, u Supetru, a fotografija koju sam poslala, po kojoj je napravljen kip, s plaže je Acapulco - priča Mirna koja je još pod utiskom pobede i svega što je ona donela.

Pobede je tek malo postala svesnija jednom kad je javila poorodici i prijateljima da baš njena figura krasi Bačvice.

- Zvala sam odmah redom, mamu, tatu, sestru, sestričnu i prijateljicu koje su bile sa mnom na moru, tek kad sam im javila, kad sam čula njih da vrište, onda sam i ja počela vrištati - smeje se Mirna, pa kaže:

Njen fotografije možete da pogledate ovde.

Komentari sa svih strana

 

Budući da je jedina živa ženska osoba u Hrvatskoj koja je dobila svoj spomenik, Mirna je od njegovog "instaliranja" do danas dobila, kaže, sigurno na stotine komentara. Od kolega iz pekare u kojoj je zaposlena, preko prijatelja iz srednje škole, svi je zovu, čestitaju joj.

- Nikome ništa nije jasno, šta baš moj spomenik radi na Bačvicama! A sve je nekako tako slučajno ispalo, poslala sam fotku i eto... - kaže ona.

Bilo je, kaže nam, i negativnih komentara.

- Imam malo "viška", daleko od toga. Ali nemam komplekse, ne želim se sramiti same sebe! - kaže vedra Mirna koja živi "sto na sat", trenira, putuje s prijateljicama.

Standardi lepote

 

- Mislim da su se danas standardi jednostavno vratili na one koji su važili nekada. Pogledajte samo Merilin Monro - imala je stas i liniju, ali imala je i koji kilogram viška, guzu, grudi… Imam i ja, malo više viška, haha! Ali ja se tog sveg nemam šta stiditi - zaključuje.

Uostalom, evo kako je spomenik opisan:

- U čast svim neutegnutima, koščatima, punijima, krakatima, zdepastima i prosečnima... Stotine učesnica i učesnika pokazali su kako se nosi opušteno i kako se svako može dobro osećati u svojoj koži - kažu iz uprave legendarne splitske firme.

"Uhvatite me za guzu!"

 

- Žao mi je jedino što se u svom prvom obraćanju javnosti nisam setila poručiti: "Uhvatite me za guzu!". Naime, kako Splićani imaju svoga Grgura Ninskog za čiji se turisti prst hvataju, spomenik Juliji u Veroni hvataju za dojku da im se ispuni želja, ko zna, možda se to dogodi i sa mnom - šali se Mirna.

(Telegraf.rs/Slobodnadalmacija.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot 🇩🇪

    17. oktobar 2019 | 16:41

    E to je bratac zensko... Sa svim atributima... Ne ko ove danasnje golosijanke....

  • Alfa

    17. oktobar 2019 | 13:34

    e ovo ja zovem zensko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA