≫ 

Maloletnica se porodila, pa usmrtila bebu: Policija našla krvave čaršave na krevetu

Uhapšena je i majka porodilje, koja joj je pomogla da se otarasi bebe

  • 0

Sarajevska policija uhapsila je maloletnicu koja je usmrtila tek rođenu bebu kao i njenu majku koja joj je u tome pomogla, potvrđeno je u sarajevskoj policiji.

Ovaj slučaj se desio krajem prošle sedmice, a u javnost je dospeo tek sad, i to slučajno, jer su organi istrage ovo držali u tajnosti zbog zaštite identiteta maloletnice.

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo je potvrđeno da je zbog krivičnog dela čedomorstvo lišena slobode maloletna osoba. Na predlog Tužilaštva sud joj je odredio adekvatnu meru smeštaja.

Beba, Dete, Bebe, Bolnica, Novorođenče Foto-ilustracija: Sxc.hu/BenEarwicker

- Istovremeno, pritvor je određen i punoletnoj osobi zbog krivičnog dela pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog dela – dodali su u Tužilaštvu.

Krvarila posle porođaja

Nezvanično se moglo saznati da se ovaj slučaj desio 8. oktobra i da se maloletnica (starosti 15-16 godina) porodila u stanu na Alipašinom Polju, nakon čega je usmrtila svoje tek rođeno dete. Maloletnici je u porođaju, navodno, pomagala njena majka. Zbog obilnog krvarenja nakon poroda, maloletnica je odvezena u Hitnu pomoć, gde joj je ukazana lekarska pomoć, a potom je transportovana na Odeljenje ginekologije bolnice Koševo.

Čim su konstatovali da se radi o krvarenju nakon poroda, lekari na Ginekologiji su obavestili policiju.

Policijska patrola odmah je došla u stan u kojem se maloletnica porodila. Unutra su našli krvave čaršafe na krevetu, a bebu je majka maloletne porodilje stavila u crnu vreću i predala policiji.

Ovo je treći slučaj čedomorstva u poslednja četiri meseca.

Video: Ona je najveća srpska čedomorka?

(Telegraf.rs / Izvor: Srpskainfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA