≫ 

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev podneo ostavku?

Zaev je navodno kovertirao ostavku i o tome obavestio strane ambasade

  • 21
Zoran Zaev

Photo: Tanjug/AP

Premijer Severne Makedonije, Zoran Zaev, navodno je podneo danas ostavku, javila je italijanska agencija ANSA pozivajući se na evropske diplomatske izvore. Kako Sputnjik nezvanično saznaje, Zaev je navodno već kovertirao ostavku i o tome obavestio strane ambasade.

Međutim, kako je rečeno Tanjugu u kabinetu premijera Severne Makedonije, Zoran Zaev nije podneo ostavku, kako su to već preneli pojedini mediji u regionu.

Vest o ostavci objavio je prvo portal Sputnjik, a potom i pojedini beogradski tabloidi, koji su se pozvali na italijansku agenciju Ansa, koja, međutim, nije objavila da je Zaev dao ostavku, već prenela "lokalne medije" da im nije ni potvrđena, ni demantovana informacija o ostavci.

Trenutno su u toku konsultacije parlamentarnih stranaka u Makedoniji. Zaev traži raspisivanje vanrednih izbora zato što nije ispunio predizborno obećanje da će otvoriti pregovore sa Evropskom unijom.

Na samitu EU države članice nisu postigle sporazum o započinjanju pregovora o pristupanju sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

(Telegraf.rs/Sputniknews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Resavijan

    18. oktobar 2019 | 17:03

    Kad ce nas Sunce ogrejati?! Sta ovi nasi misle?!

  • Cika Velja

    18. oktobar 2019 | 17:01

    Jel to on i Haradinaj imaju istog savetnika???

  • bosnjak

    18. oktobar 2019 | 16:47

    Svaka njemu čast ovim je pokazao da je odgovoran i pošten političar jer je najavijio kada je preuzeo vlast da ako neotvori pregovore sa EU podnosi ostavku i sada je to i uradijo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA