≫ 

Zaev traži nove izbore

Najnovija vest

  • 4
Zoran Zaev

Photo: Tanjug/AP

Premijer Severne Makedonije, Zoran Zaev, danas traži nove izbore nakon što je što je EU odbila da joj da datum o početku pregovora o članstvu.

Zoran Zaev je na Tviteru napisao da je on odgovoran pred građanima, ali je pozvao na brze vanredne izbore.

"Spreman sam. Moja stranka je spremna. Moj tim je spreman. Nećemo klonuti duhom i ne odustajemo zbog određenih razočaranja. Ne odustajemo. Borićemo se hrabro i prkosno. Zbog domovine i građana, stojim pred vama uspravno i odgovorno. Odgovorno izlazim pred građane. Evropski san makedonskog naroda i Albanaca, Srba, Vlaha, Turaka, Roma, Bošnjaka i svih ostalih koji žive u našoj zemlji - neće biti uništen.

Kako je rekao neće dozvoliti da iko uništi reforme koje je zemlja sprovela.

"Vaš stav je sada potreban. Nemamo vremena za gubljenje. Organizovati brze vanredne izbore. Izbori na kojima ćete vi građani odlučivati o putu koji naša zemlja treba da nastavi. Građani da nam kažu kojim putem treba da idemo", napisao je on.

Zaev se zahvalio liderima EU koji su podržali Severnu Makedonju na putu ka članstvu u EU, ali i izrazio žalost zbog neusvojene odluke.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA