≫ 

Pretučeni tamnoputi američki gej vojnici u Zadru: "Pomogla nam je Hrvatica, ona je naš anđeo"

Na objavljenim videima pokazuju povrede koje su zadobili po glavi. Jednom je raskrvavljen obraz, drugome usna i otečeno levo oko

  • 4
Napad na Američke vojnike u Zadru Printskrin: Instagram

U subotu uveče u Zadru pretučena su dvojica američkih vojnika. Kako je objavio Zadarski.hr, radi se o tamnoputim gej mladićima koji su se zabavljali u zadarskom noćnom klubu Opera, a koji su otvoreno pokazali da su homoseksualci. Prema njihovim informacijama, jedva su izvukli živu glavu nakon napada veće grupe muškaraca.

- Prošle noći smo doslovno doživeli jedan od najgorih trenutaka ikad u životu. U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne nameravaju pustiti žive - ispričao je jedan od napadnutih.

- Putovanje koje je počelo tako lepo završilo se na tako užasan način, ali zahvalan sam što smo moj prijatelj i ja živi! Imamo nekoliko udaraca i masnica, ali bićemo dobro! - rekao je 24-godišnjak iz Džorždije.

Njegov prijatelj 25-godišnjak iz Virdžinije podelio je na društvenim mrežama istu priču iz zadarske bolnice gde su obojica bili smešteni uz pratnju policije. Na objavljenom videu vidi se njihovo putovanje kolima hitne pomoći i dolazak u čekaonicu Hitnog prijema, a u pozadini policajac koji razgovara s medicinskim osobljem.

Na objavljenim videima pokazuju povrede koje su zadobili po glavi. Jednom je raskrvavljen obraz, drugome usna i otečeno levo oko.

- Isuse, Isuse... - ponavljali su obojica čekajući intervenciju lekara.

- Doslovno smo spasavali život. Jedna domaća devojka nam je pomogla da odemo u bolnicu i ona je sada naš anđeo - rekao je drugi američki vojnik koji je u zadarskom klubu doživeo nezapamćeno nasilje.

Iz zadarske policije kažu kako je događaj kvalifikovan kao prekršaj.

- U napadu na dvojicu američkih vojnika učestvovalo je više nepoznatih osoba koje su im nanele lakše telesne povrede udarajući ih šakama i nogama u glavu. Prva policijska stanica intenzivno radi na utvrđivanju identiteta napadača i razlozima zašto su uopšte napadnuti. Za sada se traže napadači zbog narušavanja javnog reda i mira, što je u domenu prekršaja, ali istraga će pokazati da li je u fizičkom napadu na tamnopute gej vojnike bilo elemenata zločina iz mržnje, odnosno kaznenog dela - rekli su Zadarskom.

Video: Jedini navijač Francuske u zagrebu prvo se grlio sa Hrvatima a posle dobio batine

(Telegraf.rs/Zadarski.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hhhhhhhhhhhhhhhhhh

    21. oktobar 2019 | 15:03

    Puna podrška komšijeeee! Pozz od normalnih iz Srbije!

  • Ексокустодијан

    21. oktobar 2019 | 13:45

    Ујкицама се од Амера учинило да су Срби, па удри...

  • Lelić

    21. oktobar 2019 | 14:44

    Evropa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA