≫ 

Bahata službenica Vera, koja je pijana kolima ubila čoveka, plakala na sudu i izvinila se porodici

Porodica poginulog očekuje da će Begić dobiti veliku kaznu kada se zna da je vozila Istarskim ipsilonom sa 1,92  promila alkohola u krvi, i to u suprotnom smeru

  • 0

Nakon što je zadnji put pobegla pred novinarima, bivša riječka službenica za sport Vera Begić koja je u pijanom stanju 15. avgusta prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći skrivila smrt Umažana Igora Soldatića, danas je na prvoj raspravi na Županijskom sudu u Puli plakala.

Izvinila se porodici poginulog Soldatića koja je došla na suđenje i rekla da joj je žao. Inače, zadnji put je na ispitnom ročištu priznala krivicu pa se stoga čitav proces ubrzao. Već u sredu u 15 sati očekuje se izricanje presude u ovom slučaju pred sudskim većem kojim predseda sudija Gabrijela Marčeta Ferić.

Na sudu je danas bila porodica poginulog 41-godišnjeg Soldatića, dok je uz službenicu bio njen prijatelj i advokat Milenko Škrlec. Porodica poginulog očekuje da će Begić dobiti veliku kaznu kada se zna da je vozila Istarskim ipsilonom sa 1,92  promila alkohola u krvi, i to u suprotnom smeru.

Nesreća se dogodila odmah na izlazu s mosta Mirna u smeru Umaga. Tu se sudarila s automobilom u kojem je bio Soldatić sa suprugom i detetom, a on je preminuo zbog višestrukih povreda koje je zadobio. Isto tako, bivšoj službenici to nije bio prvi slučaj da je vozila pod uticajem alkohola, a jednu je saobraćajnu nesreću, doduše bez težih posledica, skrivila godinu dana ranije. Nakon nesreće mesec dana je provela u pulskom pritvoru.

Vera Begić Foto: Youtube/Kanal Ri, Guliver/Getty Images

Inače, državno tužilaštvo tereti Begić da je 15. avgusta prošle godine, pod uticajem alkohola, i to 1,92 promila, upravljala pežoom te na deonici čvor Buje, izvan naselja Nova Vas, na saobraćajnoj traci namenjenoj za promet vozila iz suprotnog smera levim bočnim ogledalom udarila u levo bočno ogledalo automobila Škoda kojim je, krećući se iz suprotnog smera pravilno upravljao 31-godišnji državljanin Slovenije.

Nakon toga je nastavila voziti u zabranjenom smeru te je prednjim delom svog vozila najpre udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je levim čeonim delom automobila udarila u prednju levu bočnu stranu pežoa pulskih oznaka kojim je iz suprotnog, dopuštenog smera upravljao Igor Soldatić, navodi se u optužnici.

Vozač je usled silovitog sudara zadobio višestruke telesne povrede od kojih je preminuo. Njegova supruga i dete prošli s lakšim povredama.

Video: Seli pijani u kola bez papučice za gas, pa se iživljavali

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA