≫ 

Pijana službenica Vera dobila 4 godine zatvora za izazivanje nesreće u kojoj je poginuo muškarac

Begić nije došla na izricanje presude

  • 2

Na Županijskom sudu u Puli izrečena je presuda bivšoj SDP-ovki i službenici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Veri Begić (37) za izazivanje saobraćajne nesreće prošle godine na Istarskom ipsilonu u kojoj je poginuo 41-godišnji Igor Soldatić.

Begić nije došla na izricanje presude.

Begić je dobila 4 godine zatvora i 7 godina zabrane vožnje automobila.

Nesreća se dogodila odmah na izlazu s mosta Mirna u smeru Umaga. Tu se sudarila s automobilom u kojem je bio Soldatić sa suprugom i detetom, a on je preminuo zbog višestrukih povreda koje je zadobio. Isto tako, bivšoj službenici to nije bio prvi slučaj da je vozila pod uticajem alkohola, a jednu je saobraćajnu nesreću, doduše bez težih posledica, skrivila godinu dana ranije. Nakon nesreće mesec dana je provela u pulskom pritvoru.

Inače, državno tužilaštvo teretilo je Begić da je 15. avgusta prošle godine, pod uticajem alkohola, i to 1,92 promila, upravljala pežoom te na deonici čvor Buje, izvan naselja Nova Vas, na saobraćajnoj traci namenjenoj za promet vozila iz suprotnog smera levim bočnim ogledalom udarila u levo bočno ogledalo automobila Škoda kojim je, krećući se iz suprotnog smera pravilno upravljao 31-godišnji državljanin Slovenije.

Nakon toga je nastavila voziti u zabranjenom smeru te je prednjim delom svog vozila najpre udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je levim čeonim delom automobila udarila u prednju levu bočnu stranu pežoa pulskih oznaka kojim je iz suprotnog, dopuštenog smera upravljao Igor Soldatić, navodi se u optužnici.

Vozač je usled silovitog sudara zadobio višestruke telesne povrede od kojih je preminuo. Njegova supruga i dete prošli s lakšim povredama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amadeus

    23. oktobar 2019 | 17:06

    Sramno! Čoveka nema, porodica do kraja života ojadjena a pijanoj budaletini 4 god! A tek 7god zabrane vožnje automobilom?? Pa ta će budaletini opet nekog ubiti!

  • Dada

    23. oktobar 2019 | 16:41

    Malo ke dobila! Alkoholicarka !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA