• 1

Preminula Mirjana Tešanović, novinarka velikog srca

Počela je da piše nakon smrti brata Zlatka i nakon građanskog protesta za banjalučki Picin park, u kojem je aktivno učestvovala

  • 1

Novinarka i aktivistkinja Mirjana Tešanović (56), glavna i odgovorna urednica portala “Impuls”, umrla je jutros u Banjaluci, nakon kratke i teške bolesti.

Ova hrabra, kreativna žena, inače po ubeđenju levičarka, a po struci diplomirana pravnica, u svet novinarstva je zakoračila kada je već bila u zrelom dobu, na pragu pedesetih.

U to vreme se ova rođena Sarajka doselila u Banjaluku, između ostalog i zato što je, kako je jednom rekla, htela da dešavanja iz devedesetih vidi i iz banjalučke perspektive.

Počela je da piše nakon smrti brata Zlatka i nakon građanskog protesta za banjalučki Picin park, u kojem je aktivno učestvovala.

Osnovala je udruženje građana “Impuls” i istoimeni portal, prepoznatljiv po angažovanim tekstovima i “virtuelnom muzeju”, u kojem se reprintuju novinarske priče iz kasnih osamdesetih godina prošlog veka.

Mirjana je pisala na poseban, emotivan način, šaljući poruke nad kojima se valja zamisliti. Tako je pre tri godine, za Radio Slobodnu Evropu, pisala o mačkama u svom dvorištu, govoreći, ustvari, o ljudima.

Mirjana Tešanović je rođena u Sarajevu, a živela je, kao izbjeglica, devedesetih, i u Kaštel Starom u Hrvatskoj, u Pragu u Češkoj.

Godinama je bila zaposlena u SDP BiH, ali je u ovoj partiji dobila otkaz, za koji će sud ustanoviti da je nezakonit.

(Telegraf.rs/Srpskainfo)

Komentari

  • Mega Predator

    Greota mladi umiru a nekad se živelo po 100 godina

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima