≫ 

Daruvarac završio u Remetincu kad je zverski pretukao devojku, a sada je premešten na gore mesto

Služi petogodišnju kaznu zatvora

  • 1
Darko Kovačević - Daruvarac Foto: Facebook/Darko Kovačević - Daruvarac

Darko Kovačević zvani Daruvarac (31), čovek koji je postao sinonim za nasilje nad ženama nakon što je 13. juna prošle godine u lokalu u Zadru brutalno pretukao 18-godišnju devojku, izdržava svoju petogodišnju kaznu u zatvoru u Glini, saznaje Jutarnji list.

Poznavaoci kažu da se ljudi poput njega koji već imaju zatvorsko iskustvo vrlo lako adaptiraju i prihvataju nove životne uslove. On je jedan od 50-ak zatvorenika na tzv. “starom” delu glinskog zatvora koja za razliku od dela koji je preuređen nema komfor poput podnog grejanja.

Međutim, na raspolaganju mu je teretana i on redovno vežba, druži se uglavnom s osuđenicima koji su u ovaj zatvor poslati iz Zadra i okoline. Novac mu uplaćuje jedan prijatelj, ali ne prima posete. Nema nikakvih zahteva, u ophođenju sa zatvorskim osobljem je korektan i drži se pravila.

Zatvor

Jedno od prava na koje on, ali i ostali zatvorenici imaju su i šetnje u krugu zatvora koja je osnovan još 1902. godine, u doba Austro-Ugarske Monarhije. Kovačević je nakon kraćeg vremena provedenog u dijagnostici zatvora u Remetincu, u koji se javio na izdržavanje kazne 12. avgusta ove godine, upućen na izdržavanje kazne u Glinu. Zatvor zatvorenog tipa, ali ima i poluotvoreni deo na istoj lokaciji.

Rešetke

Trenutno je najpoznatiji osuđenik koji u Glini izdržava zatvorsku kaznu Josip Perković. Darko Kovačević u zatvoru bi trebalo da ostane još tri godine i pet meseci, ali nakon polovine odslužene kazne može tražiti prevremeni otpust, što ne znači da će ga i dobiti. Nakon nekoliko odloženih suđenja, a pre donošenja presude, Kovačević je pušten iz pritvora u kojem je proveo 6 meseci. Nakon toga, Kovačević je na suđenja dolazio sa slobode, ali ubrzo je osuđen na maksimalnih pet godina zatvora, određen mu je obvezni pritvor i vraćen je iza rešetaka.

Međutim, Kovačević je u februaru ove godine po sili zakona drugi put morao biti pušten iz zatvora, jer mu se pritvor mogao produžiti za maksimalnih mesec dana do pravosnažne presude, a s obzirom na to da se taj rok nije mogao ispoštovati, pušten je na slobodu. Nije mu bilo moguće izreći ni mere opreza. Kad je u junu konačno izrečena pravosnažna presuda, Kovačević je i tada pokušao da dobije odlaganje izvršenja kazne zbog porodičnih obaveza, ali mu je molba odbijena i 12. avgusta je završio iza rešetaka.

(Telegraf.rs/ Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    30. oktobar 2019 | 10:16

    Zivotinja, trebalo bi ga kastrirati, da se ne razmnožava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA