≫ 

Ko je Jovan Klisić ubijen u Baru? Bio je član klana, umešan u više pucnjava, poslednja je bila kobna

U pucnjavi je povređen još jedan muškarac

  • 1
Pucnjava Bar ubijen Jovan Klisić Printskrin: Youtube/Barinfo Tv

Baranin Jovan Klisić ubijen je danas oko 10.30 u Baru u pucnjavi ispred lokala Savoia, a u istoj pucnjavi ranjen je i Velizar Gardašević.

Vijestima je iz vrha Uprave policije rečeno da su obojica prevezeni u barsku bolnicu, a kako javljaju crnogorski portali, reč je o dobro poznatim muškracima koji su označeni kao bezbednosno interesantne osobe.

Crnogorski mediji prenose da su nepoznati napadači, bežeći sa lica mesta, napravili karambol u Ulici Jovana Tomaševića i tom prilikom oštetili više parkiranih vozila i nekoliko kontejnera.

Nedugo zatim, u Bjelišima je pronađen zapaljen automobil marke "seat" za koji se pretpostavlja da je korišćen u obračunu.

Policija traga za napadačem, a uviđaj je u toku.

Policija je i u avgustu proveravala da li je maskirani, naoružani muškarac koji je utrčao u taj kafić tražio upravo Gardaševića. Ipak, zvanično nikada nije saopšteno ko je tog jutra trebao bio meta.

Ko je bio Jovan Klisić?

Baranin Jovan Klisić krajem 2017. godine osuđen je na osam meseci zatvora zbog 18 metaka koji su u novembru nađeni u njegovom automobilu.

U policijskoj evidenciji bio je označen kao član klana ubijenog Armina Muše Osmanagića.

Sudija je tada, obrazlažući presudu, rekao da je kazna adekvatna jer je Klisić više puta osuđivan za isto krivično delo.

Klisić je takođe tužio i dobio od države 4.500 evra zbog četvoromesečnog neosnovanog boravka u pritvoru, u vreme kada je bio osumnjičen za ranjavanje Sabrije Čikmirovića.

U junu 2015. godine osuđen je na devet meseci zatvora zbog pucnjave ispred lokala "La Esquina" u Baru, septembra 2014. godine.

Tužilac je pred kraj tog postupka izmenio optužnicu, pa je Klisić optužen za izazivanje opšte opasnosti, a ne za pokušaj ubistva.

Lokal je u vlasništvu porodice pokojnog Luke Đurovića, a Klisić je rafal ispalio nakon što je saznao da je ubijen njegov prijatelj Armin Osmanagić.

Prema informacijama iz policije, Đurovići i Osmanagić bili su na čelu suprostavljenih kriminalnih klanova.

(Telegraf.rs/Vijesti.me/Cdm.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    1. novembar 2019 | 14:43

    Od ranije poznati miliciji kako su se mogli slobodno po gradu setati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA