≫ 

Dejana (11) je ostavila majka, trošna kuća mu se ruši, pešači 10 km do škole i ima samo dve želje

Dečak sa ocem, bakom i dekom živi u trošnoj kući u jednoj prostoriji bez kupatila

  • 14
Dejan Zorić  Donji Agići

Printskrin: Youtube/BN TV INFO

Porodica Zorić iz sela Donji Agići, u opštini Novi Grad, živi u trošnoj kući kojoj svakodnevno preti urušavanje. Zaboravljeni od svih, preživljavaju od skromnih primanja i brinu o najmlađem članu porodice, jedanaestogodišnjem unuku Dejanu, koga je majka napustila.

Od nadničarskog hleba, porodica Zorić svakog dana živi u strepnji da im se trošni krov ne uruši na ono malo skromnog nameštaja, u dvadesetak kvadrata. Život sa suprugom, sinom i unukom Dejanom u jednoj prostoriji, bez kupatila, mučan je i težak, kaže baka Stana Zorić.

Unuk Dejan jedina je radost za porodicu Zorić. Ovaj jedanaestogodišnji dečak majku je video svega dva puta, nakon što ga je pre četiri godine ostavila i sa sobom povela njegovu mlađu sestru, koja mu mnogo nedostaje. Iako je majku molio da se vrati, njegove suze nisu omekšale njeno tvrdo srce.

Tuga za majkom nije pokolebala Dejana. Svakog dana on prepešači i po deset kilometara na putu od kuće do škole, iako nema uslove za učenje kao njegovi vršnjaci, u školi postiže vrlo dobar uspeh i talentovan je sportista.

Dejan Zorić ima samo dve želje: da mu se vrati sestra i da mu se sredi nešto kuće.

U međuvremenu pokrenuta je akcija prikupljanja pomoći za porodicu Zorić, čiji je inicijator Mladen Karan, novinar iz Prijedora.

Do trošnog doma porodice Zorić teško se dolazi, zbog udaljenosti i lošeg pristupnog puta, ali to nije sprečilo Zoriće da sačuvaju nadu i veru u pomoć dobrih ljudi.

Porodici Zorić možete pomoći na sledeći način:

Za uplate iz BiH otvoren je tekući račun kod NLB Razvojne banke:  562007818852740

Za uplate iz inostranstva otvoren je žiro račun kod NLB Razvojne banke:

IBAN : BA395620078155687887

SWIFT BIC:RAZBBA22

Broj telefona za pomoć je: +38765/340 - 499 (Stana Zorić)

Video: Šestogodišnja Nađa živi sa babom i dedom u udžerici i ne zna šta znači normalan život

(Telegraf.rs/BN TV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpska

    4. novembar 2019 | 13:12

    E ovo je prava stvarnost REPUBLIKE SRPSKE I BIH.Svakim danom sve gore . Pitate li se gdje odose milioni koje je Vucic donio Dodiku

  • Viki

    4. novembar 2019 | 12:09

    Deca ne razumeju razlog zasto je jedan roditelji otisao, a drugi roditelj cesto be kaze celu istinu. Desava se da zbog nasilja majka ode ili je cak oteraju a posle kazu detetu da ga je majka ostavila jer ima tvrdo srce. Pitajte majku da biste saznali celu istinu.

  • Anja

    4. novembar 2019 | 12:32

    Ne mogu da odgledam do kraja nakon njegovih suza,dusa boli.Majko,zasto si ih razdvojila?Kolika je tvoja sebicnost?Kako se to bira izmedju dece(koje ces ostaviti,a koje povesti)?Boli li te njegova bol,koju mu ti nanosis?Znas li kolika je patnja tvoje dece koju ti pravis?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA