≫ 

Preminula Nevenka Jurak, umešana u aferu zbog koje je smenjen bivši premijer Hrvatske

Nevenka je bivša vlasnica marketinške agencije Fimi Media koja je, prema rečima njenog advokata, izdahnula posle zloćudne bolesti

  • 0
Jurak Printskrin; Youtube/savjestcom

Nevenka Jurak, bivša vlasnica marketinške agencije Fimi Media kojoj se sudilo u procesu sa Ivom Sanaderom, bivšim premijerom Hrvatske, preminula je danas u jutarnjim satima.

Vest o njenoj smrti potvrdio je Nevenkin advokat Krešimir Vilajtović.

- Nažalost, preminula je u jutarnjim satimarekao je on za portal Index.hr i objasnio da je Jurak preminula od posledica teške bolesti zbog koje je nekoliko puta bilo odloženo suđenje u slučaju Fimi Media na Županijskom sudu u Zagrebu.

- Reč je o vrlo ozbiljnoj bolesti od koje se lečila poslednjih godinu i po dana. Ipak, uprkos svom trudu lekara, nažalost nije bilo pomoći. Radilo se o vrlo zloćudnoj bolesti koja je uznapredovala - rekao je Vilajtović.

Na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi Media, najvećoj korupcijskoj aferi u hrvatskoj politici, zbog koje je optužen bivši premijer Ivo Sanader, ali i stranka HDZ koja je tako postala prva stranka u Hrvatskoj optužena za korupciju, Tužilaštvo tereti Sanadera da je bio saučesnik u izvlačenju 70-ak miliona kuna iz državnih institucija.

Bivši premijer od početka postupka negira krivicu i tvrdi da je žrtva političkog postupka koji su pokrenuli njegova naslednica Jadranka Kosor i tadašnji glavni državni advokat Mladen Bajić.

Uz Sanadera, HDZ i Jurak koja pravosnažnu presudu nije dočekala, u ovom slučaju su optuženi i nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević i bivši portparol Sanaderove vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka u kojem su nepravosnažno osuđeni, odbacili optužbe za izvlačenje novca iz državnih institucija i punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA