≫ 

"Koleginice" nisu ušle na glavni ulaz, nisu jedine gošće osuđenika: I ranije imao "vanredne posete"

Ne stišava se bura nakon što se osuđenik psihijatrijske bolnice slikao sa dve obnažene žene pa fotografiju objavio na Fejsbuku

  • 0
Bahanalije u psihijatrijskoj bolnici Foto: Shutterstock

Iz kompanije koja obezbeđuje zatvorenike smeštene u Specijalnoj bolnici u Dobroti, saopštili su nadležnima da odgovorno tvrde da gošće osuđenika Đ. P. nisu ušle na glavni ulaz Sudskog odeljenja i da nijedna od 16 kamera kojima rukovode, nije zabeležila njihov dolazak u tu ustanovu.

Vijestima je nezvanično rečeno da to piše u dopisu koji je firma "Vector system security" poslala upravi Specijalne bolnice za psihijatriju, nakon incidenta - kada se Đ.P.u jednoj od soba tog objekta fotografisao sa dve ženske osobe, a potom eksplicitne zajedničke snimke objavio na društvenoj mreži Fejsbuk.

Iz Uprave policije juče se nisu zvanično oglašavali tim povodom, a Vijestima je nezvanično saopšteno da je inspektorima navodno rečeno ime zaposlenog u bolnici koji je mogao učestvovati u omogućavanju "vanredne posete" osuđeniku.

Prema istim informacijama, Đ. P. je takođe saslušan.

Iz kotorskog Osnovnog državnog tužilaštva odgovorili su Vijestima da ispituju zbivanja u Specijalnoj bolnici za psihijatriju, kako bi utvrdili da li je neko počinio krivično delo, omogućavajući posete zatvoreniku Đ. P.

- Dežurni tužilac obavešten je o navedenom događaju od strane službenika Uprave policije Odeljenja bezbednosti Kotor i da je naložio preduzimanje određenih radnji, kako bi se utvrdilo da li u postupanju bilo kog lica ima elemenata krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - odgovorila je portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Tijana Čelanović.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti iz kotorske bolnice, devojke sa kojima se Đ.P. fotografisao nisu njegove jedine gošće koje su dolazile mimo protokola i tog dana nisu prvi put posetile osuđenika.

Tužioci, međutim, juče nisu odgovorili na pitanja Vijesti - da li su utvrdili identitet gostiju osuđenika.

- Radi zaštite od obelodanjivanja podataka koji se odnose na sadržinu preduzetih radnji u pretkrivičnom postupku i dokaza prikupljenih izviđajem, nismo u mogućnosti da vam odgovorimo na pitanja od kojih lica su prikupljena obaveštenja, koje su radnje preduzete, te o sadržini prikupljenih dokaza - kazala je Čelanović.

Klinički centar Srbije, Urologija, bolnica, krevet, hodnik, čekaonica Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vršilac dužnosti direktora te bolnice dr Aleksandar Tomčuk nije juče odgovorio na pitanja o drugim povlašćenjima koja navodno uživaju Đ.P. i još neki privilegovani zatvorenici.

Nije odgovorio ni na pitanje da li kao prvi čovek te zdravstvene ustanove oseća odgovornost zbog stanja u Specijalnoj bolnici za psihijatriju i hoće li zbog toga podneti ostavku.

Tomčuk je u ranijem odgovoru Vijestima kazao da će bolnica hitno preduzeti sve neophodne korake na ispitivanju okolnosti, mesta i vremena nastanka fotografije.

On je tada rekao da odgovorno tvrdi da ženske osobe sa fotografije nisu zaposlene u Specijalnoj bolnici, kao i da nisu pacijentkinje te ustanove.

- P. Đ. se aktuelno nalazi na hospitalnom lečenju u našoj ustanovi, na Sudskom (forenzičkom) odeljenju naše bolnice. Odeljenje je zatvorenog tipa sa prisutnim video-nadzorom i uposlenicima privatne firme obezbeđenja, pored redovno zaposlenog medicinskog osoblja. Sama specifičnost odeljenja i činjenica da se radi o sudskim (forenzičkim) pacijentima, često počiniocima najtežih krivičnih dela, diktira i drugačiji sistem nadzora ove kategorije pacijenata, što podrazumeva: 24-časovni video-nadzor odeljenja; restriktivni režim posete pacijentima uz evidenciju svih poseta od strane ovlašćene firme obezbeđenja u posebnoj knjizi - rekao je on.

Đ.P. koji je osuđen na zatvorsku kaznu od pet godina i sedam meseci, jula 2018. pobegao je iz psihijatrijske bolnice u Kotoru, gde je boravio po naredbi Višeg suda u Podgorici. Desetak dana kasnije uhapšen je na Kosovu, sa Mariom Miloševićem.

On je početkom te godine pravosnažno osuđen kao organizator otmice Predraga Mirkovića i pokušaja iznude 100.000 evra. Za to delo pravosnažno su osuđeni i njegovi sugrađani Marko Perović i Vladan Mijušković.

Video: Nova lokacija prostitutki u Beogradu

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA