Dodik: Tužilaštvo se neodgovorno odnosi prema slučaju "Dragičević"

On kaže da treba tražiti "njihovu odgovornost"

  • 11
Milorad Dodik Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da se tužilaštvo apsolutno neodgovorno odnosi prema slučaju stradanja Davida Dragičevića iz Banjaluke i dodao da treba tražiti njihovu odgovornost.

- Treba tražiti javnu odgovornost za one koji to ne rade i pokušati uspostaviti sistem koji će biti odgovoran prema društvu - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenela je RTRS.

Odgovornost tužilaštva ogleda se u tome da i nakon proteklog vremena javnost i porodica nemaju nikakvih informacija, što je nedopustivo.

David Dragicevic David je pronađen mrtav 24. marta prošle godine Foto: Facebook/PRAVDA ZA DAVIDA/Davor Dragičević

- Jasno je da je mogućnost da to bude rešeno locirana jedino u tužilaštvu, i to ne može da bude predmet političkih i drugih institucija, niti zakonodavne i izvršne vlasti - kazao je Dodik.

Nestanak 21-godišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića prijavljen je 18. marta prošle godine, a njegovo telo pronađeno je 24. marta.

Istragu o stradanju mladića vodi Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    7. novembar 2019 | 16:03

    Kako se njegov otac na banjakuckom buvljaku ponasao dizao sa pristalicama ruku kao nacista trebali su iza resetaka da leze.

  • salko

    7. novembar 2019 | 17:55

    Referenduma ima-nema,..zastave ima-nema,...ukidanja tuzilastva ima-nema,...najavljeni konkretni podaci o slucaju Dragicevic u roku mjesec dana imaju-nemaju,vojska RS ima-nema,..itd,itd!?Gomilanje familijarnog bogatstva ima,ovaca i vune ima,crne liste ima.....

  • Dovoljno

    7. novembar 2019 | 14:51

    Tuzilastvo neodgovorno?Lukac na konferneciji,na pitanje gde nestao donji ves mladica,odgovara "Da li se vama desilo da zagubite nesto?".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA