• 3

Dečak iz Nikšića koji je svirepo ubio Kristinu Raičević ponovo pušten iz zatvora

Pošto se radi o maloletnom licu, istražni organi nisu želeli da iznose detalje u vezi sa saslušanjem osumnjičenog za ubistvo

  • 3

Šesnaestogodišnjak iz Nikšića koji se sumnjiči za ubistvo sugrađanke Kristine Raičević (18), odlukom sudije za maloletnike Višeg suda u Podgorici, vraćen je ponovo u Centar "Ljubović". On je bio u toj ustanovi dok Apelacioni sud nije odredio da se prebaci u istražni zatvor. Ipak, sudija Ivanović je ponovo doneo odluku da on bude upućen u Centar "Ljubović".

Kako osumnjičeni spada u kategoriju mlađeg maloletnika, pošto nije napunio 16 godina, njemu ne može biti izrečena zatvorska kazna. Mlađem maloletniku se za krivično delo za koje je zaprećena kazna duža od pet i deset godina može izreći institucionalna mera u trajanju od šest meseci maksimalno tri godine u Centru "Ljubović" ili u zatvoru za maloletnike.

Pošto se radi o maloletnom licu, istražni organi nisu želeli da iznose detalje u vezi sa saslušanjem osumnjičenog za ubistvo. Prema saznanjima "Dana", jedan član porodice ubijene devojke je pomogao policiji i tužilaštvu u rasvetljavanju zločina tako što im je ispričao sa kim se Kristina družila i dopisivala poslednjih dana. To je policiji bilo dovoljno da istragu usmeri u pravom smeru i brzo rasvetli zločin.

Nestanak devojke prijavljen je 7. septembra, a njeno telo je jedan meštanin Kočana pronašao u blizini jezera Krupac u Nikšiću.

Pomoćnik direktora Uprave policije za sektor kriminalistike Enis Baković kazao je na konferenciji za medije organizovanoj povodom ovog zločina da je na telu žrtve konstatovan veći broj ubodnih rana nanetih hladnim oružjem.

On tada nije želio da govori o detaljima iz istrage, a na pitanje da li je poznat motiv ubistva odgovorio je da se na osnovu svih dokaza može zaključiti da je reč o zločinu iz strasti.

Video: Otac ubijenog Miloša Mileusnića slomio se pred kamerama, ići će na svako suđenje Neđeljku

(Telegraf.rs/Dan)

Komentari

  • Mako

    Znaju Crnogorci šta im valja činiti . A učiniće ono što se mora i pred Bogom i pred ljudima .

  • RCINUS

    I sada može da po crnoj gori ubija jer je po zakonu zaštićen

  • Lord

    Pod hitno smanjiti godine kad maloletni i mogu da odgovaraju za zločine, na 12 godina, da im se sudi kao odraslima...!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima