• 2

Anicu je suprug ubo 2 puta i bacio je u septičku jamu, majka ubijene: Čudovište je sve isceniralo

Anica Buile poslednji je put viđena 21. juna ove godine, ali njena majka i jedan od sinova iz prvog braka nestanak su prijavili 29. jula u vukovarskoj policiji

  • 2

Beživotno telo Anice Buile (46), omotano čaršavom i bačeno u septičku jamu porodične kuće u Petrovcima nadomak Vukovara, otkriveno je pet meseci nakon njenog nestanka, i to nakon što su vatrogasci ispumpali jamu.

Prema prvim informacijama, nesretna je Anica dva puta ubodena nožem, u srce i jetra, a okolnosti koje su tome prethodile kriminalisti intenzivno istražuju. Glavni osumnjičeni trenutno je Aničin drugi suprug Zoran, s kojim ima dvoje dece i s kojim je živela na imanju koje je policija okupirala tokom uviđaja.

Sve ih lagao

Anica Buile poslednji je put viđena 21. juna ove godine, ali njena majka i jedan od sinova iz prvog braka nestanak su prijavili 29. jula u vukovarskoj policiji.

Zbog šokantnog pronalaska stanovnici Petrovaca u neverici su gledali kako je policija češljala dvorište gotovo celu sredu do kasno u noć, a kriminalistička policija i forenzičari iz Centra "Ivan Vučetić" do kasnih su sati u četvrtak pretraživali poprište jezivog zločina.

U Ivankovu, gde živi majka ubijene Anice, vlada neopisiva tuga.

- Čudovište je ubilo moje dete i unesrećilo celu našu porodicu na čelu s četvoro moje unučadi, mojih anđela. Ćerku mi je dva puta ubo nožem i bacio u g**na! Dao joj je do znanja da je majka njegove dece smeće! Sada kad vratim film unazad, zet je sve iscenirao i smejao nam se u lice dok smo venuli tragajući za mojom Anicom. Par dana nakon što sam s jednim od unuka otišla prijaviti njen nestanak u policiju u Vukovar, znate šta je Zoran napravio? Obavestio je policiju da mu se Anica javila, da je dobro i da će se brzo vratiti kući. Bilo je to dovoljno da policija smanji potragu jer je reč o punoletnoj osobi - ispričala je za Jutarnji list kroz suze majka ubijene Anice.

Od dana službene prijave nestanka očajna porodica pokušavala je složiti mozaik. Svako malo ih je, pritom, zet lagao informacijama kako je "čuo da je Anica viđena ovde, pa onde..."

Anica Buila ubistvo

Foto: A. Nalbantjan, Facebook

- Ja sam nema. Isprazna od očaja. Sahranjujem dete umesto da je ono sahranilo mene. Suprug i ja smo stari i bolesni. Pre osam dana je zet, kojeg već duže vreme smatram totalnim ludakom, došao do mene i muža u posetu. Grlio nas je i ljubio i slikao se s unučicom. Mislili smo da ga je samo prebacio PTSP i da mu Anica fali. Tada još niko nije mislio na ono najgore. Da bi mi danas jedan od unuka rekao kako ga je jedan od meštana Petrovaca pitao: "Šta vam se događa u dvorištu i šta vam to policija vadi van?" Naježila sam se, a brzo je stigla katastrofalna vest - kaže majka ubijene žene.

Nasilje u porodici

Otkrila je da joj se "ćerka već neko vreme žalila na supruga i strahovala od njegovih poteza, uverena da bi joj mogao nauditi".

- Život koji je Anica prošla sa Zoranom je debeli roman. On je prošao rat i primao penziju od države jer je nekad bio deo MORH-a, ali je penzionisan nakon što je nešto zeznuo. Anici je, pak, branio da radi. Pretvorio ju je u sluškinju, a utehu je našla u heklanju. Da se njihov odnos zakomplikovao i da ju je počeo mrziti iz dna duše, pokazuje i činjenica da je zet moju ćerku lani u 11. mesecu prijavio da ga je napala nožem i htela ubiti. Iako je unuk to veče s njima bio u kući i rekao da ono što opisuje tata nije bilo tako, Anica je osuđena na sudu i dobila je čak i zabranu prilaska. Na kraju je zet priznao da je lagao, da mu je tako došlo. Njemu je život prošao u laži - zaključuje Aničina majka.

Meštani Petrovaca rekli su da je Anica sa suprugom i dvojicom sinova koje ima s njim živela u kući gde se dogodio zločin. Iz prvog braka, pak, ima još dvojicu starijih sinova koji su živeli nadomak Vinkovaca, u blizini njene majke. Neki susedi nisu znali da je Anica nestala jer je i pre znala odlaziti od kuće pa se vraćati nakon nekoliko dana.

- Ne znam zašto se toliko dugo čekalo za prijavljivanje nestanka. Iskreno, mislio sam da je stvarno otišla i da se ne planira vratiti kući nasilniku. Ostali smo iznenađeni kad sam u sredu ugledala policiju u njihovu dvorištu. Među njima su se najviše isticali forenzičari pa je odmah bilo jasno da se dogodilo nešto ružno - rekao je sagovornik iz Petrovaca.

Meštani su još kazali da je reč o porodici koja nije bila baš otvorena te su slabo komunicirali sa susedima. Muž ubijene Anice, kojeg je policija odvela na informativni razgovor, bio je hrvatski branitelj, a živeli su u njegovoj roditeljskoj kući. Otac mu je ubijen u Petrovcima tokom okupacije tog sela u Domovinskom ratu.

Bio ljubomoran

Od druge komšinice se saznaje da je Zoran letos, otprilike u vreme kada je Anica nestala, otvorio profil na Fejsbuku i na njemu objavljivao njene fotografije s poljupcima, cvetićima, anđelima i ljubavnim porukama, ali i njihove zajedničke fotografije. Nedavno je objavio i fotografiju s tek rođenim detetom Aničinog sina iz prvog braka nakon što ih je posetio u Ivankovu.

- Mislila sam da se kod njih napokon smirilo, ali kako k njima niko nije išao niti su oni s nekim komunicirali, nisam ni slutila kakva se mračna tajna krije iza tih objava. Mislila sam da je ona kod kuće. On je bio taj koji je nju maltretirao, a ona je sve trpela zbog dece. Znam da se i nakon toga vratila kući i zaključavala na spavanju, a sve dok najmlađeg sina ne uspe izvući iz tog pakla. Nažalost, nije uspela - kroz suze je ispričala meštanka Petrovaca.

Zoran je, prema njenim rečima, bio ljubomoran i izuzetno strog prema deci, zbog čega su trojica starijih i otišli od kuće čim su odrasli.

Video: Septička jama u kome su navodno bila sakrivena tri leša

 

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Komentari

  • Duka

    Klao u ratu,klao u miru.ustasa je uvek ustasa

  • Dasa

    Ovde su i reci male da opisu osecaj zgrazavanja dok citamo o ovom nemilom dogadjaju...! Ovako nesto nema ni u horor filmovima i sve teze nam je da se suocavamo sa zverstvima danasnjice!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima