Cepane boračke knjižice, privođenja... Haos u Nevesinju zbog "dezertera" koji je dobio plaketu

Ružne scene na najsvetiji dan ove opštine u Hercegovini. Padale su i optužbe: Ovo će ostati upisano tamnom mrljom u istoriji Nevesinja

  • 9
Svadja Nevesinje, Mitrovdan

Printskrin: Youtube/ BN TV INFO

U Nevesinju je na Mitrovdan bilo burno. Negodovali su borci zbog dodele povelje opštine Nevesinje, na najsvetiji dan za tu opštinu - Mitrovdan, Iliji Tamindžiji, poslaniku SNSD-a, koji je, kako kažu, bio dezerter tačnije proveo na studijama u Podgorici četiri godine.

Tako je pored zvižduka u skupštinskoj sali tokom dodele Povelje opštine Nevesinje Tamindžiji, bilo burno i na trgu, gde se osetilo veliko nezadovoljstvo boraca. Cepane su boračke knjižice, a bilo je i privođenja u policijsku stanicu...

Ratni vojni invalid Radivoje Mićević pocepao je boračku knjižicu, a u stanicu policije je priveden Brano Pejanović, major VRS. Kako saznaje RTVBN, bilo je velikog pritiska na policiju, koja je na terenu bila korektna. Upravo zbog pritisaka, koji su dolazili sa strane, komandir policije Slavenko Lučić tokom dana podneo je ostavku.

Mitrovdan u Nevesinju

Ilija Tamindžija, Printskrin: Youtube/BN TV INFO

Navodno, da bi svečanost bila uveličana iz javnih preduzeća autobusima iz Trebinja u Nevesinje su dovezeni radnici.

Svečana Mitrovdanska akademija održana je u skraćenom formatu, ali, iako je bio najavljen, bez direktnog prenosa na JS RTRS, čije ekipe su još od juče s kompletnom opremom bile prisutne u Nevesinju u Kulturnom centru "Nebojša Glogovac".

Na održanoj skraćenoj svečanoj akademiji nisu učestvovali, iako su stigli u Nevesinje, ni poznati glumci iz Beograda, među kojima i Vojin Ćetković.

Sav taj haos, koji je nastao, je zbog odluke skupštinske većine u Nevesinju predvođene SNSD-om da dodele najveće priznanje Iliji Tamindžiji na dan kada se u tom gradu sećaju dve velike mitrovdanske ofanzive i poginulih srpskih boraca.

Kako se vidi na snimku, dok nagrađeni poslanik pokušava da se zahvali na povelji, ostali poslanici dobacuju i viču sa svojih mesta.

Kukavice

 

- Da vratimo dostojanstvo ovom narodu - ponavlja Tamindžija nekoliko puta. - Mi ćemo da radimo, a vi pričajte.

Od najmanje dvojice poslanika začulo su se povici "kukavice", "dezerteru" upućeni Tamindžiji, a jednom od poslanika ta njihova "obest" je očigledno bila smešna.

Mitrovdan u Nevesinju

Anto Šipovac, Printskrin:Youtube/ BN TV INFO

- Ovo je istorijsko poniženje koje će ostati upisano kao neka tamna mrlja u istoriji Nevesinja. Mogu da im kažem i jednom, i drugom, i trećem nek se stide Boga, ljudi i roda - rekao je Anto Šipovac, jedan od nezadovoljnih poslanika iz SDS-a.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: rtvbn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    9. novembar 2019 | 13:48

    Помешани лончићи.На комеморацији битке одликовања добијају “отсутни “ !

  • BosnaE

    9. novembar 2019 | 14:36

    Nista ovo cudno nije,kod nas je isto. Ja vise postujem one koji su casno i posteno ratovali protiv mene,nego podrumase i one koji pobjegose iz zemlje,a sad su u politici i vode glavnu rijec. Da je narod u cijeloj BiH pametan pa da krene ko u Rumuniji kad su Causeskog roknuli.

  • Aca

    9. novembar 2019 | 14:07

    Pa strasno sta se radi, ratni vojni invalid u kolicima predaje sablju ministru vojnom (dezerteru), sramota za narod, stide nas se preci koji su polozili svoje zivote za slobodu i cast otadzbine, slobodu nekakvu i imamo a cast su nam ukaljali razni dezerteri i ratno stambeni profiteri, stidi se moj Srpski narode sta si docekao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA