≫ 

Milošević, koji je osumnjičen za više ubistava, smešten u samicu sa video-nadzorom

Milošević je pre nekoliko dana iz kosovskog zatvora izručen Crnoj Gori koja ga je potraživala radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog više krivičnih dela i krivičnog dela - teško ubistvo

  • 1
Mario Milosevic Foto: Uprava policije

Zatvorske vlasti smestile su Maria Miloševića (38) u samicu Kazneno-popravnog doma, koja je obezbeđena i video-nadzorom.

To je "Vijestima" rekao sagovornik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, objašnjavajući da je u Milošević u posebnom, disciplinskom odeljenju u kom su pojačane mere bezbednosti.

U tom delu Milošević će robijati petomesečnu kaznu na koju je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Milošević je pre nekoliko dana iz kosovskog zatvora izručen Crnoj Gori koja ga je potraživala radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog više krivičnih dela i krivičnog dela - teško ubistvo.

Miloševića su crnogorske vlasti međunarodnom poternicom najpre potraživale zbog osnovane sumnje da je sa Igorom Mašanovićem i Vukotom Vujačićem, učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića na Cetinju, 10. oktobra 2016.

On je potom osumnjičen da je direktni izvršilac ubistva Miodraga Kruščića u Podgorici i da je taj zločin počinio kao član kriminalne organizacije Filipa Bešovića, koja je odgovorna i za ranjavanje novinarke "Vijesti" Olivere Lakić.

Mario Milosevic, hapsenje Foto: Uprava policije

Milošević je uhapšen sredinom jula prošle godine na Kosovu, po poternici Interpola Podgorica. Tada je iz crnogorske policije saopšteno da je on lišen slobode zahvaljujući zajedničkoj akciji dveju policija. Sa njim je uhapšen i Đorđe Pavićević.

Iz crnogorske policije tada su saopštili da su u akciji hapšenja Miloševića zatekli naoružanog:

- Dok je daljim pretresom ovih lica pronađeno oružje i opojne droge - saopšteno je iz Uprave policije 18. jula 2018. godine.

U optužnici za ubistvo Đuričkovića na Cetinju, navodi se da je smrtonosne hice ispalio Mašanović, a da je Milošević dao novac za kupovinu automobila, kojim je u noći ubistva upravljao Vujačić.

Prema tom dokumentu, Mašanović je 10. oktobra 2016. s umišljajem ubio Đuričkovića i doveo u opasnost život Milorada Radulovića, koristeći ilegalno oružje.

Istrazni zatvor spuz Printskrin: Youtube/Vijesti Online

- Milošević je... dao 2.100 evra Vujačiću za kupovinu vozila koje će biti korišćeno za izvršenje krivičnog djela. Vujačić je nakon toga... kupio ‘reno megan’”, piše u optužnici.

Navodi se da su dan kasnije, Mašanović i Vujačić pratili kretanje Đuričkovića - u cilju nalaženja "pogodnog mesta da ga liše života".

- Sačekali su da Đuričković uđe u svoje vozilo "tiguan", a Radulović na mesto suvozača... Kada je Đuričković krenuo vozilom u pravcu Bajove ulice, Vujačić je "reno meganom" ušao u suprotnu kolovoznu traku.

Đuričković je bio prinuđen da zaustavi svoje vozilo nakon čega je Mašanović s mesta suvozača iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom pravcu - navodi se u tužilačkom aktu.

U naredbi za sprovođenje istrage o ubistvu Kruščića, piše da je Milošević ispalio hice u podgoričkog ugostitelja.

Isti tretman kao Mario Milošević imao je Slobodan Kašćelan, označen kao vođa kavačkog klana, koji je uhapšen u Češkoj a zatim pod izuzetno velikim merama obezbeđenja izručen Crnoj Gori i smešten u posebnu jedinicu spuškog zatvora.

Slobodan Kašćelan, kavački klan, Crna Gora Foto: Dan CG

Kašćelana je tada policija u rodnu zemlju dovela avionom, na sebi je imao pancir, a na glavi crnu vreću. Na aerodromskoj pisti su ga dočekali policajci i specijali, a sve je bilo praćeno budnim okom snajperista koji su bili postavljeni na krovove zgrada duž celog puta kojim je Kašćelan prolazio do zatvora.

Smešten je, zatim, u posebnu ćeliju u prizemlju, koju neprestano 24 sata nadgledaju čuvari, a njegov boravak prati se putem video-nadzora, baš kao što je to učinjeno sa Miloševićem.

Takav tretman uobičajen je za opasne kriminalce ili one kojima je život ugrožen čak i iza rešetaka. Poznato je da oni čak ni u kazamatu nisu sigurni, a tome u prilog najbolje govori ubistvo Dalibora Đurića koji je, u septembru 2016. godine, likvidiran iz snajpera dok se kretao kroz dvorište ka zatvorskoj teretani.

(Telegraf.rs/Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    11. novembar 2019 | 08:04

    A to po video nadzorom ima bolji smestaj bolju hranu internet Tv i pun krevet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA