≫ 

Crnogorac Milan uhapšen u Atini zbog 104 kilograma kokaina

Pored njega uhapšena su još dva albanska državljana

  • 1

Crnogorski državljanin Milan Tišma (45) uhapšen je u Atini , a osumnjičen je za šverc droge.

Grčka policija je uhapsila Tišmu zajedno sa dvojicom albanskih državljana.

Pretresom stana, policija je pronašla oko 104 kilograma kokainaoko 800.000 evra.

Kako prenose grčki mediji, kriminalna grupa je praćena mesecima od strane atinskog Biroa za droge i američke agencije DEA.

- U sklopu dobro organiziovane policijske akcije uspeli smo uhapsiti tri stranca uključujući i vođu organizacije. Tom su prethodile opsežne i unakrsne provere podataka i informacija, kreiranje profila i akcije policijskog nadzora koje su nas dovele do identifikacije i hapšenja počinioca. Istovremeno smo identifikovali njihovu kriminalnu aktivnost i uspeli locirati stan na području Agiosa Dimitriosa, gde su članovi organizacije skladištili drogu i stan u Heliopolisu koji su koristili za podršku delovanju organizacije - kazao je medijima zapovednik direktora sigurnosti Atine, general-potpukovnik Petros Džefri.

On je dodao da predviđeni prihod kriminalne organizacije, od prodaje kokaina na domaćem ilegalnom tržištu, premašuje 5.000.000 evra.

Rezultat ovih istraga bio je pronalaženje i oduzimanje 828.565 evra, dva automobila. automobili, dve precizne vage, dva toplotna zavarivača, tri prenosna bežična, četiri uređaja za uzemljenje, preklopnik mobilnog, audio uređaj, dvanaest mobilnih telefona, dve trake za uvijanje, dva najlonska omota, kao i mnoštvo najlonskih omota i omota.

Što se tiče metodologije njihovog delovanja, kako je naglasila portparolka policije Ioana Roziokou, reč je o zločinačkoj organizaciji koja ima stalnu funkciju, hijerarhijsku strukturu, a njenim članovima su dodeljene određene uloge.

- Šef kriminalne organizacije bio je stranac, navodno crnogorski državljanin koji je bio zadužen i za kupovinu, skladištenje i distribuciju velikih količina, kao i za pronalaženje klijenata i upravljanje sredstvima. Drugi stranac bio je odgovoran za sigurnost i čuvanje količina kokaina, njihov prenos potencijalnim kupcima i trgovinu ljudima, a na kraju je treći bio odgovoran za prikupljanje novca u ime organizacije, kao i trgovinu kokainom. Protiv njih je pokrenuta krivična prijava za krivična dela i kršenja zakona o zavisnim supstancama - kazala je Roziokou.

Svaki od 102 paketa kokaina ima je različit žig koji je označavao čistoću droge.

Video: Dva Srbina u rumunskom zatvoru zbog učešća u međunarodnom švercu narkotika

(Telegraf.rs/Portal Analitika/Portal RTCG)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA