≫ 

Osumnjičeni za grupno silovanje maloletnice pušteni na slobodu: Slučaj i dalje zgražava Hrvatsku

Njima je istražni zatvor bio određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke

  • 0

Petorica mladića osumnjičenih za silovanje maloletne devojke iz okoline Zadra i druge polne radnje, pušteni su u ponedeljak poslepodne iz istražnog zatvora nakon što su ispitani svi svedoci, potvrdila je Hini pravna zastupnica devojke, Sanja Bezbradica Jelavić.

- Osumnjičeni mladići pušteni su na slobodu jer je prestao razlog zbog kojeg su i pritvoreni, a to je opasnost od uticaja na svedoke. Svi su svedoci ispitani i mladići su pušteni, a potvrdu o tome dobila sam od policije - rekla je advokat Bezbradica Jelavić.

Podsetila je da je istražni zatvor petorici mladića bio određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke.

- Ali s obzirom na neke druge okolnosti koje su se dogodile za trajanja postupka, u svojstvu opunomoćenice oštećene devojke predala sam predlog Županijskom državnom tužilaštvu u Zadru s navođenjem razloga i argumenata da i dalje postoje razlozi za održavanje istražnog zatvora, a s obzirom na određene okolnosti koje su se dogodile tokom trajanja sudskog postupka, iz kojih proizlazi da nije postignuta svrha određivanja istražnog zatvora. Traži se hitno istraživanje zbog visokog stepena verovatnosti da su počinjena nova krivična dela te u tom smislu očekujemo ispravne, brze i  stručne reakcije cele državne vlasti - rekla je Sanja Bezbradica Jelavić.

Dodala je i kako su joj devojka i njena porodica rekli da osećaju strah te da se boje.

Slučaj višestrukog grupnog silovanja maloletnice iz okoline Zadra zgrozio je Hrvatsku. Grupa mladića, osumnjičena da su od avgusta prošle do jula ove godine, grupno silovali 16-godišnju devojku iz njihovog mesta, silovanja su snimali mobilnim i tim snimcima godinu dana ucenjivali kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose. Petorica osumnjičenih privedeni su 17. oktobra u istražni zatvor nakon odluke Izvanraspravnog veća Županijskog suda u Zadru koje je poništilo prvobitnu odluku sudije Ivana Markovića o puštanju na slobodu uz mere opreza.

Video: Šetala je popularnim letovalištem, a onda su je momci uvukli u automobil i silovali satima

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA