≫ 

Otac ide u zatvor na 6 meseci zbog seče 3 metra drva za ogrev: Prijatelji opravdavaju taj postupak

Nije želeo da krade od komšija niti da pljačka radnje. Drugog izbora nije imao

  • 29
Fikret Dedić Foto: Facebook/Almir Buljubašić

Internetom danima kruži potresna fotografija rastanka oca i ćerke iz Bužima u Bosni i Hercegovini. Na fotografiji su muškarac i njegova ćerka. Ovaj zagrljaj je snimljen samo nekoliko minuta pre njihovog rastanka. Naime, on je navodno otišao u Bihać da odsluži kaznu zatvora od šest meseci zbog seče drva za ogrev u državnoj šumi.

Almir Buljubašić, njegov prijatelj sa te društvene mreže, fotografiju je objavio kako bi apelovao na javnost, odnosno dobre ljude da pomognu porodici jer će u narednih šest meseci jako teško da žive.

Fikret je dobio kaznu od šest meseci zatvora zbog seče tri metra drva u državnoj šumi. Drva je nosio na svojim leđima jer traktor nema.

Kako navodno kaže to je radio jer nije mogao da priušti ogrev, kao ni da prehrani porodicu. Nije želeo da krade od komšija, kao ni da pljačka trgovine. Drugog izbora nije imao.

- Ono što boli i Fikreta, i njegove najbliže, i prijatelje… je činjenica da postoje osobe sa područja Krajine koje su dobile manje zatvorske kazne za pokušaj ubistva i nanošenje teških telesnih povreda, kao i za prodaju droge u svojim zatamnjenim zverima od auta. E to je ta nepravda našeg društva. Možda previše subjektivno pišemo, možda nije etično, ali nećemo da budemo samo trag na ekranu - napisao je njegov prijatelj.

(Telegraf.rs/Hayat.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha

    12. novembar 2019 | 16:56

    To se zove pravna drzava koja vredi samo za sirotinju..

  • Ej

    12. novembar 2019 | 18:05

    Ostavite coveka na miru,sram vad bilo!!! Da tako hapsite sve velike lopove,bilo bi nam bolje!!!!sramota!!!!

  • Dasa

    12. novembar 2019 | 17:00

    Ne podrzavam kradju ali najpre treba uhapsiti one sa krupnijim prestupima ali avaj ovde je sve naopako...! Dotle,ce mnogi koji su se ovajdili setati na slobodi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA