≫ 

Za 4 dana policija u Srpskoj uhvatila čak 766 pijanih vozača: Jedan je imao više od 4 promila!

MUP RS apeluje na vozače da se odgovorno ponašaju u saobraćaju

  • 5

U republičkoj akciji za četiri dana sankcionisano više od pet hiljada učesnika u saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u okviru republičke akcije koja je trajala od 07. do 10. novembra 2019. godine, evidentirali su 3.403 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornim vozilom, 766 vozača sa prisustvom alkohola u organizmu za vreme upravljanja motornim vozilom i više stotina prekršaja po drugim osnovama.

Prilikom ispitivanja prisustva alkohola u organizmu, 109 vozača zadržano je u službenim prostorijama lišenjem slobode zbog prisustva alkohola u organizmu.

Takođe, 21 lice je sankcionisano zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju, dok je kod testiranih:

- 401 vozača utvrđena količina alkohola od 0,31 do 0,80 g/kg

- 250 vozača utvrđena količina alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg

- 88 vozača utvrđena količina alkohola preko 1,51 g/kg

- 27 vozača mlađih od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva koji su imali više od 0,0 g/kg alkohola u organizmu.

Alko test, alkotest, žena

Foto-ilustracija: flickr/West Midlands Police

Najveća koncentracija alkohola u organizmu u vrednosti od 4,26 g/kg, utvrđena je kod vozača kontrolisanog u Trebinju.

Takođe, za 14 vozača procenjeno je da bi ih trebalo potvrgnuti ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lekove koji se ne smeju upotrebljavati pre i za vreme vožnje, od čega je njih 12 odbilo da se podvrgnu testiranju, te su isti sankcionisani i isključeni iz saobraćaja, a kod dva vozača rezultat ispitivanja je bio negativan, kaže se u saopštenju.

Za prekršaje prekoračenja propisane brzine kretanja motornim vozilom izdavanjem prekršajnog naloga na licu mesta, sankcionisano je 2.868 učesnika u saobraćaju, dok će za 535 učesnika u saobraćaju, kojima je brzina kretanja vozilom evidentirana mobilnim radarskim sistemima, prekršajni nalog biti dostavljen putem pošte.

S obzirom da trenutni vremenski uslovi uslovljavaju odvijanje saobraćaja po mokrom i vlažnom kolovozu, kao i u uslovima smanjene vidljivosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i prilagode brzinu kretanja motornog vozila uslovima i stanju na putevima.

Video: Čovek u 5 ujutru u Beogradu stoji na šinama i ne vidi tramvaj koji nailazi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA