≫ 

Dvojica Rusa uhapšena zbog pljačke zlatare u Splitu, jedan pokušao da pobegne kroz prozor

Traga se za trećom osobom, a policija kaže da zna njen identitet

  • 2
Pljačka, Split

Foto: Printskrin Tviter Mario Jurič

Splitska policija uhapsila je dvojicu Rusa (42) koji su zajedno s još jednom osobom koja je u bekstvu opljačkali zlataru Đonlić u središtu grada i kod kojih je pronađeno svih sedam kilograma zlata vrednih nešto više od milion evra, izvestila je policija u sredu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su Rusi počinili krivično delo teške krađe kada su 4. novembra u Ulici Petra Kružića u središtu Splita provalili u zlataru tako što su otvorili zaštitna metalna vrata, potom razbili staklo na ulaznim vratima i ušli u zlataru iz koje su ukrali nakit te potom pobegli.

Kada je splitska policija u utorak uveče pokucala na vrata apartmana koji su Rusi još pre dve nedelje unajmili u Strožancu jedan od njih je pokušao pobeći skokom kroz prozor na prvom spratu, ali policija ga je uhapsila. Drugi Rus je davao otpor prilikom hapšenja zbog čega su nad obojicom upotrebljena sredstva za vezivanje i biber sprej.

Načelnik prve splitske policijske stanice Hrvoje Boban na konferenciji je odgovarajući na novinarska pitanja kazao da su im u hvatanju počinitelja pomogli i snimci s nadzorne kamere zlatare. Kazao je da su pratili svaki trag, proveravali sve informacije pa su sinoć uspešno uhapsili provalnike.

- Trenutno se u Strožancu obavlja pretraga apartmana u kojem smo pronašli počinioce. Pitanje je hoćemo li još nešto pronaći tokom te pretrage. S obzirom da smo ih juče uhapsili tek sada sledi pravo kriminalističko istraživanje da utvrdimo stvarne okolnosti njihovog dolaska. No, to je proces koji zahteva dugoročan rad policije - kazao je Boban i dodao da u apartmanu nisu pronašli nikakvo oružje.

Dodao je da će dalje kriminalističko istraživanje pokazati jesu li imali pomagače te mogu li se povezati s još nekim krivičnim delima, uglavnom imovinskim deliktima.

Pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju Ivan Bradarić je rekao da znaju identitet treće osobe koja je u bekstvu. Otkrio je i da su Rusi u Hrvatsku ušli pre dva meseca, da su povremeno ulazili i izlazili iz zemlje te da se radi o većoj grupi osoba.

Postoji sumnja da su bili u više delova Hrvatske i da su odgovorni za još neka istovrsna krivična dela od kojih jedno na području Zagreba.

Video: Pljačka zlatare koja je šokirala Makedoniju

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    13. novembar 2019 | 17:04

    Nije bilo srba u blizini,uhapsi ruse,stranac pa stranac🤭🤭🤭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA