Svedok opisao svađu Smiljane Srnec sa sestrom: Bila je van sebe, bez zenica i sa penom na ustima

Jednom od svedoka je pozlilo pre suđenja, pa će on svedočiti sutra

  • 0

Danas se na Županijskom sudu u Varaždinu nastavlja suđenje Smiljani Srnec optuženoj da je u leto 2000. godine u Palovcu ubila sestru Jasminu Dominić i njeno telo 19 godina držala u zamrzivaču.

Na sudu će iskaze dati četvoro svedoka koji su poznavali porodice Srnec i Dominić. Jednom od svedoka je pre rasprave pozlilo, odnosno imao je napad anksioznosti, zbog čega će svedočiti kasnije.

Prva je na klupu za svedoke sela Sonja Šamarija koja je izjavila da poznaje celu porodicu. Ona i Jasmina odrasle su zajedno i dolazila im je u kuću. Bila je prijateljica sa sestrama od malih nogu, ali preostala je da se druži sa Smiljanom jer su se posvađale. Ali, sporečkale su se i tokom rasprave.

Naime, Smiljana je insistirala na tome da joj svedok kaže zašto su se posvađale i da se tačno izjasni je li se posvađala s njom ili s njenom pokojnom sestrom Jasminom. Svedok je rekla da ne želi da komentariše svađu jer je to lična stvar. Smiljana je insistirala na tome da se Šamarija izjasni kada su se posvađale i je li baš od nje čula da je Jasmina u Francuskoj.

Svedok je izjavila da se ne seća od koga je to tačno čula, a Smiljana Srnec je podsetila da nisu razgovarale od kada su se posvađale, a to je bilo 1994. godine, što je znatno pre Jasmininog nestanka.

Jasmina Dominić, nestala 2000.

Jasminino telo pronađeno u zamrzivaču Foto ilustracija: Telegraf/Profimedia/Wikipedia/Suradnik13

Svedočio je i Vladimir Markić, vlasnik kafića u kojem je početkom 2000. radila Smiljana Srnec. On je rekao kako je poznavao Smiljanu i oca Martina, dok Jasminu nije poznavao. Za njen nestanak čuo je od gostiju, ali ni sa kim iz porodice o tome nije pričao.

Smiljanu je opisao kao 'živahnu, ali ništa posebno'. Za oca Martina je kazao kako nije često dolazio u lokal jer je radio u inostranstvu, ali kada bi došao, bio je veseljak i hteo je da časti. Kada bi popio, bio bi veseo i za pesmu.

- Znali smo zajedno da zapevamo. Nikada nije pričao o ćerkama - izjavio je i dodao da ne zna da bi bio neugodan nakon što bi popio.

Na sudu je govorio i Boris Kocijan, rođak sestara. On je opisao jednu svađu između Jasmine i Smiljane.

- Ja sam naišao dok je svađa već trajala. Mislim da su se tukle. Jasmina je samo istrčala i povikala: "Beži, ubiće nas!" - izjavio je svedok. Na pitanje tužiteljke je li tada video Smiljanu, Kocijan je izjavio: "Video sam je. Bila je čudna. Teško mi je to opisati. Kao da nije bila svoja. Zenice nije imala, pena joj je bila na ustima, slina..."

Srnecova je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu (rođenu 1977. godine) zadavši joj najmanje pet-šest međusobno nezavisnih, jakih udaraca tupo-tvrdim predmetom koji nije pronađen.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA