Kako su žene ušle u čuvani deo bolnice u Dobroti: Pokrenut disciplinski protiv osoblja

Slučaj pacijenta P.Đ. uzburkao je javnost, a do danas nije jasno kako su se dve žene našle u zatvorenom delu bolnice, koje je, uz to, pod 24-satnim nadzorom, kako službenika obezbeđenja, tako i medicinskog osoblja

  • 0
Bahanalije u psihijatrijskoj bolnici

Foto: Shutterstock

Uprava Specijalne psihijatrijske bolnice u Kotoru pokrenula je disciplinske postupke protiv smenskog osoblja Sudskog odjeljenja te ustanove, kao i postupak raskida ugovora sa privatnom firmom "Vector security system" koja je angažovana za poslove obezbeđenja na tom odjeljenju, piše "Pobjeda".

Ovo su prvi rezultati niza postupaka pokrenutih u bolnici nakon što je osuđenik/pacijent P.Đ. pre nešto više od 10 dana na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju iz bolničke sobe na kojoj je on sa jednom obnaženom i drugom delimično obnaženom devojkom koja je bila u uniformi zdravstvenog radnika.

Slučaj pacijenta P.Đ. uzburkao je javnost, a do danas nije jasno kako su se dve žene našle u zatvorenom delu bolnice, koje je, uz to, pod 24-satnim nadzorom, kako službenika obezbeđenja, tako i medicinskog osoblja.

Na Sudskom odeljenju hospitalizovani su takozvani sudski (forenzički) pacijenti, počinioci najtežih krivičnih dela, zbog čega su oni pod drugačijim sistemom nadzora u odnosu na ostale kategorije pacijenata ove bolnice.

To, kako je "Pobjedi" objašnjeno, podrazumeva 24-časovni video-nadzor odeljenja, restriktivni režim poseta pacijentima uz evidenciju svih poseta u knjizi koju vodi firma koja je angažovana za obezbeđenje.

U bolničku jedinicu, koja bi prema propisima trebalo da je strogo čuvana, osim sa glavnog ulaza može se ući i sa druge strane, to jest iz kuhinje, i taj prilaz je, takođe, pod video-nadzorom, dok su svi prozori zaštićeni rešetkama.

Uprava policije i Tužilaštvo još nisu saopštili da li će neko krivično ili na bilo koji drugi način odgovarati zbog ovog incidenta.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru ranije je saopšteno da su naložili preduzimanje radnji kako bi se utvrdilo da li je tokom aktuelnog hospitalnog lečenja pacijenta Đ.P. u postupanju bilo kog zaposlenog u bolnici u Dobroti bilo elemenata krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

U dosadašnjem postupku utvrđeno je da devojke na spornoj fotografiji nisu zaposlene u bolnici i da nisu ni pacijentkinje bolnice, što upućuje na zaključak da su jedino mogle biti u poseti Đ.P.

Što se tiče samog čina objavljivanja sporne fotografije na Fejsbuku, nema elemenata krivičnog dela, kao ni prekršajnog.

(Telegraf.rs/Pobjeda)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA