• 1

Neiskusni drvoseča loše isekao drvo, ono palo i usmrtilo njegovog kolegu: Tragedija kod Andrijevice

Mladi D. A. (24) radio je na poslu drvoseče nekoliko dana pre tragedije, kobnog dana je, navodno, probao novu testeru

  • 1

Državljanin Bosne i Hercegovine M. R. (42) poginuo je u četvrtak predveče u Potomovlju, na lokalitetu Mojanska rijeka, u šumama nedaleko od Andrijevice, dok je kao drvoseča radio u jednom šumskom reviru.

Iako se najpre mislio da je stradao zbog takozvane "izvale" stabla koje se posle seče naslonilo na drugo stablo a potom palo na njega, ispostavilo se da je za njegovu smrt, po svemu sudeći, kriv kolega D. A. (24), takođe državljanin BiH.

Istražitelji su u petak, tokom uviđaja na mestu nesreće, uvideli da se priča trojice zemljaka ne podudara i ne slaže sa činjenicama na terenu. Odjednom, kako saznaju Novosti, jedan od radnika je rekao da je stablo koje je ubilo njegovog kolegu posekao baš on.

Po svemu sudeći mladić je bio neiskusan u ovom poslu. On je za firmu "Boj komerc" iz Andrijevice, koja na tom području vrši koncesionu seču, sa sunarodnicama počeo da radi nekoliko dana pre tragedije, a kobnog dana je navodno probao novu testeru.

M. R. je posle pada stabla preminuo na mestu.

Posle saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, gde je priveden uz krivičnu prijavu da je počinio teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, tužilac je za D. A. odredio zadržavanje do 72 sata.

Po nalogu tužioca izvršena je obdukacija tela stradalog M.R., koji još nije sahranjen, jer prema prvim informacijama nije imao rodbine u BiH, ali se nekako stupilo u kontakt sa njegovom majkom koja živi u SAD čiji dolazak u Berane se očekuje.

Video: Trula i mokra grana umalo proburazila mladića

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Komentari

  • Jovan

    Nije on loš Drvoseča ,nego je kolega stajao na pogrešnom mestu ! Kolega se trebao skloniti na sigurno dok ovaj seče i Drvo padne ! Ali Rakija je čudo..

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima