≫ 

Stiže nova oluja u Hrvatsku: Crveni alarm za ceo Jadran, preti strahoviti vetar, haos nije prošao

Zbog obilne kiše za područje Istre i Like i Gorskog kotara izdat je za danas crveni alarm, a isti je na snazi i za ostatak obale zbog olujnog juga. Vetar bi mogao da dostigne 120 km/h

  • 6
Hrvatska nevreme Printscreen/Facebook/IstraMet

Posledice prošlog nevremena u Hrvatskoj još nisu sasvim sanirane, a već je stiglo novo. Ovaj put će potrajati više dana, a pravi problemi očekuju se danas i sutra, i to ne samo na obali.

Jugo ponovo stvara probleme u pomorskom saobraćaju, a u prekidu su brojne trajektne, brodske linije - od severnog Jadrana do Dubrovnika. Obilna kiša poplavila je rive, a u Umagu je zabeležena i pijavica.

Zbog obilne kiše za područje Istre i Like i Gorskog kotara izdat je za danas crveni alarm, a isti je na snazi i za ostatak obale zbog olujnog juga. Vetar bi mogao da dostigne 120 km/h.

Najjači udari vetra juče zabeleženi su u Splitu, gde je jugo dostizao i 105 km/h, preneo je Indeks.

Kako javlja Istramet, kroz Umag je možda prošla pijavica, stradali su drveće i krovovi zgrada, a crep je bio razbacan po ulicama.

Taj portal je javio i da je jugo sve jači u Istri.

Hrvatski autoklub javlja i da je saobraćaj na nekim putevima zbog vetra ograničen samo na putnička vozila, dok je kamionima i autobusima trenutno zabranjeno kretanje.

Video: Snimci poplavljene Venecije usnimljeni iz vazduha

(Telegraf.rs/Index.hr/Istramet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA