• 6

Stiže nova oluja u Hrvatsku: Crveni alarm za ceo Jadran, preti strahoviti vetar, haos nije prošao

Zbog obilne kiše za područje Istre i Like i Gorskog kotara izdat je za danas crveni alarm, a isti je na snazi i za ostatak obale zbog olujnog juga. Vetar bi mogao da dostigne 120 km/h

  • 6

Posledice prošlog nevremena u Hrvatskoj još nisu sasvim sanirane, a već je stiglo novo. Ovaj put će potrajati više dana, a pravi problemi očekuju se danas i sutra, i to ne samo na obali.

Jugo ponovo stvara probleme u pomorskom saobraćaju, a u prekidu su brojne trajektne, brodske linije - od severnog Jadrana do Dubrovnika. Obilna kiša poplavila je rive, a u Umagu je zabeležena i pijavica.

Zbog obilne kiše za područje Istre i Like i Gorskog kotara izdat je za danas crveni alarm, a isti je na snazi i za ostatak obale zbog olujnog juga. Vetar bi mogao da dostigne 120 km/h.

Najjači udari vetra juče zabeleženi su u Splitu, gde je jugo dostizao i 105 km/h, preneo je Indeks.

Kako javlja Istramet, kroz Umag je možda prošla pijavica, stradali su drveće i krovovi zgrada, a crep je bio razbacan po ulicama.

Taj portal je javio i da je jugo sve jači u Istri.

Hrvatski autoklub javlja i da je saobraćaj na nekim putevima zbog vetra ograničen samo na putnička vozila, dok je kamionima i autobusima trenutno zabranjeno kretanje.

Video: Snimci poplavljene Venecije usnimljeni iz vazduha

(Telegraf.rs/Index.hr/Istramet)

Komentari

  • DEZHAN

    Oni vole i slave oluju, eto im, slavite...

  • Bane

    Ne tako davno su likovali kad su kod nas bile poplave šta sad bi za razliku od drugih mi Srbi smo ljudi koji se ne raduju tuđoj nesreći

  • Joja sa Kozare

    Nikad nisam cuo na htv prognozu vremena u Srbiji.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima