≫ 

Jako nevreme se ponovo približava Istri: Talasi visoki 5 metara, u Zagrebu se izlila Sava

Crveno upozorenje meteoalarma je na snazi za ceo Jadean. Očekuju se obilna kiša i orkanski jugo

  • 1
Istra poplave Printscreen/Facebook/IstraMet

Vreme u Hrvatskoj se još ne smiruje. Oko 9 sati jutros Istramet je objavio kako na moru zapadne Istre već ima munja. Objavljeno je i kako se vreme primiče obali da da bi mogao da usledi poprilično žestok udar kad stigne na obalu.

Crveno upozorenje meteoalarma je na snazi za ceo Jadran. Očekuju se obilna kiša i orkanski jugo, a talasi će ponegde da budu viši i od 5 metara.

- Jugo će ponovo da jača na jako i olujno najpre u Dalmaciji, a uveče će se proširiti na severni deo Jadrana. Treba dodati da će najžešći jugo da bude u prvom delu dana. Biće olujan, vrlo verovatno s orkanskim udarima zbog plime i pada pristiska, biće poplavljena obala - rekao je meteorolog HRT-a Tomislav Kozarić.

Pojačani udari juga na srednjem Jadranu i sinoć su stvarali mestimično višemetarske talase pa su i dalje u prekidu sve katamaranske linije koje Split povezuju sa ostrvima, rečeno je u Jadrolinijinoj agenciji u Splitu.

- Jugo povremeno na srednjem Jadranu dostiže brzinu i do 80 kilometra na sat te u poslepodnevnim satima nije isplovio trajekt na liniji Sučuraj - Drvenik - rekla je za Hinu Jelena Ivulić iz Jadrolinijine agencije.

Dodala je kako zbog pojačanih udara juga sinoć u 19.00 nije isplovio ni trajekt na liniji Trogir - Drvenik Mali - Drvenik Veli.

Usled obilnih padalina koje veći deo sedmice pogađaju Zagreb porastao je i vodostaj reke Save, preneo je Index.hr.

Obilna kiša izazvala je brojne probleme u saobraćaju, a došlo je i do izlivanja reke Save iz korita.

(Telegraf.rs/Istramet/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA