• 5

Haos u Splitu: Za sat vremena palo 200 litara kiše, na snazi je crveni meteoalarm

Za celi Jadran izdat je crveni meteoalarm koji ukazuje na opasno vreme. Zabeleženi su snažni udari juga, pa su i talasi na moru visoki po nekoliko metara

  • 5

Kod Splita je danas za jedan sat palo 200 litara kiše po metru kvadratnom, a u olujnom nevremenu koje je zahvatilo jadransku obalu zabeleženo je gotovo 3.000 munja.

Oluja je stigla sa područja Italije prvo na zadarsko i šibensko područje gde je mestimično pala velika količine kiše. U Rogoznici je zabeleženo 39 litara po kvadratnom metru, javljaju hrvatski mediji.

Nevreme se proširilo i na delove Brača, Hvara, te šire splitsko područje. Na Spinutu je za manje od jednog sata palo 18 litara kiše po kvadratnom metru.

Najveća količina padavina za sat vremena od 200 litara po metru kvadratnom zabeležena je u Žrnovici kod Splita.

Za celi Jadran izdat je crveni meteoalarm koji ukazuje na opasno vreme. Zabeleženi su snažni udari juga, pa su i talasi na moru visoki po nekoliko metara.

Prema informacijama Hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, na Marjanu je vetar duvao 62 kilometra na sat.

Ostrva Cres i Lošinj odsečena od kopna, a na riječkom području u prekidu mnoge katamaranske, trajektne i brodske linije.

Već treći dan u prekidu su katamaranska linije koje Split povezuju sa ostrvima zbog pojačanog olujnog juga koje je dostizao brzinu i do 85 kilometra na sat, te stvarao talase visoke nekoliko metara.

(Telegraf.rs/Srna)

Komentari

  • WILSON

    Splitćani,Je'l sad pišete po fasadama Srbe na vrbe,i ubij Srbina!?

  • PRC

    A ja se čudim što ne mogu da spavam a ono zbog splita.

  • Ns

    Zabole me bas!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima