≫ 

Komšić pisao kralju Švedske protiv Handkea, ali su pisma vraćena jer nisu bila na engleskom

Nakon što je Ambasada BiH u Švedskoj prosledila pisma, stigao je odgovor da ona treba da budu na engleski jezik, zbog čega su vraćena

  • 15
Željko Komšić, Peter Handke Foto: Marko Jovanović, Tanjug/AP, Pixabay

Pisma koje je predsedavajući Predsedništva BiH, Željko Komšić, uputio kralju Švedske Karlu XVI Gustavu vraćena su u Sarajevo zbog toga što nisu bila na engleskom jeziku, piše Srpskainfo pozivajući se na saznanja iz diplomatskih izvora.

Nakon što je Peter Handke dobio Nobelovu nagradu za književnost, Komšić je u znak protesta uputio pismo predsedniku Kraljevske švedske akademije nauka Matsu Malmu.

Peter Handke Hadke je dobio Nobelovu nagradu za književnost Foto: Tanjug/AP

Nakon njegove reakcije u medijima, Komšić mu je pisao ponovo. Međutim, medijima tada nije saopšteno da je predsedavajući Predsedništva BiH oba puta ta ista pisma pokušao da pošalje i švedskom kralju, ali u svakom slučaju ona još nisu ni stigla do njega zahvaljujući diplomatskom gafu Komšića ili nekoga od njegovih saradnika koji službenu diplomatsku poštu nisu uputili na engleskom jeziku.

Ambasada BiH u Švedskoj, koja je u ovom slučaju bila samo poštar, Komšićeva pisma je prosledila Ministarstvu inostranih poslova Švedske odmah po prijemu.

Međutim, 14. novembra joj je odgovoreno da pisma upućena kralju od 15. i 18. oktobra treba da budu prevedena na engleski jezik. Sada se čeka da Komšićev kabinet to učini.

Nije poznato da li je Kraljevska švedska akademija prihvatila Komšićeva pisma, ili su i oni tražili da im budu prevedena, piše portal Srpskainfo.

Video: Branio je Srbe pred celim svetom, a sad je osvojio Nobelovu nagradu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    18. novembar 2019 | 15:17

    Komsic izdajnik hrvata kao i PDP kod nas!!!Prodana dusa on nekog da napada

  • Zvrk

    18. novembar 2019 | 16:01

    Na žalost ima još uvek ovakvih debila na Balkanu. Nadam se kad jednom i ova podvrsta ljudi bude izumrela da će narodi konačno da nadju neki svoj mir i moći da živi kako mu dolikuje. Dok ovakvi hodaju po našim Republikama mrka kapa! Kad ovakav debil ima pravo nekakvog glasa sve je tu jasno.

  • Kole

    18. novembar 2019 | 15:50

    Ja, budaletine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA