≫ 

Šta je pronađeno u Laninom telefonu: Viber poruke i pozivi otkrivaju ubicu mlade Mostarke?

Do sada izvučeno na desetine poruka i poziva, koji će pomoći istražiteljima da sklope motiv ovog stravičnog ubistva

  • 0
Lana Bijedić

Foto: Facebook

Stručnjaci iz Federalne uprave policije (FUP) užurbano izvlače podatke iz telefona surovo ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je pre mesec dana pronađena u reci Studenčici kod Ljubuškog, saznaje Avaz.

Podsećamo, Lanin telefon pre nekoliko dana uspeli su otključati nemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada je na veštačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu, a po naredbi Tužilaštva ZHK.

Kako je nezvanično rečeno Avazu, osim poziva i poruka, proveravaju se i svi pozivi koji su upućeni s besplatnih mobilnih aplikacija, poput Vibera, Signala, Vacapa. Do sada je izvučeno na desetine poruka i poziva, koji će pomoći istražiteljima da sklope motiv ovog stravičnog ubistva.

Tužioci već imaju listing poziva na dan ubistva, a koji su dobili od mobilnih operatera. No, on navodno nije od velike pomoći. Sada se utvrđuje šta je i kome slala Lana na Viber kobnog dana, a ko je nju zvao, što je nezvanično navedeno i u naredbi pripadnicima FUP-a.

Čvrst trag

 

Veštačenje bi trebalo biti završeno danas, a svi podaci biće prosleđeni tužiocima koji vode istragu.

Za sada tužioci, koji nemaju skoro nikakav čvrst trag ko je ubio Lanu, sve nade polažu u veštačenje njenog mobilnog i komunikaciju koju je ostvarivala putem Vibera.

Pogotovo poruke koje je upućivala i kome te zašto je kobnog dana iz Mostara, u kojem je živela, krenula autobusom put Čapljine. Zapis te komunikacije krije njen mobilni.

I dalje traju saslušanja

 

U Ministarstvu unutrašnjih poslova ZHK i u Tužilaštvu ZHK čekaju, takođe, i na rezultate brojnih drugih veštačenja. No, i dalje se saslušavaju brojne osobe te se analiziraju brojni snimci izuzeti s videonadzora objekata u Čapljini koji pokazuju tok njenog kretanja.

Tokom dosadašnje rekonstrukcije njenog kretanja, utvrđeno je da je od Autobuske stanice u Čapljini pešačila do naselja Trebižat. Viđena je i na vijaduktu Studenci, ispod kojeg je njeno telo u reci Studenčici kod Ljubuškog u večernjim satima pronašao lokalni ribar.

Video: Ubijena žena u bašti kafića u Kruševcu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

(Telegraf.rs/Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA