≫ 

Bankar Srđan priznao da je ukrao 1,4 miliona evra iz banke, pa otkrio šta je uradio sa njima

Određeno mu je mesec dana istražnog zatvor

  • 4

Bivši šef vrličke poslovnice OTP banke Srđan Đaković (59), koji je pre desetak dana pobegao s 11 miliona kuna (1,4 miliona evra), izneo je juče odbranu na Opštinskom državnom tužilaštvu u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Bio je u pratnji svog advokata Joška Čeha. Priznao je delo i rekao da je uzeo novac iz banke, odneo ga u BiH te tamo vratio dugove.

Kako prenosi Dnevnik.hr, vrličkom bankaru u utorak uveče određeno je mesec dana istražnog zatvora i to zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.

Isti vikend Vrliku napustila i njegova partnerka

 

Đaković je, podsetimo, prošli petak natrpao novac u ranac i prešao granicu. Isti vikend Vrliku je napustila i njegova partnerka. Poslednji njegov signal mobilnog policija je locirala u sredu u okolini Sarajeva, tačnije u Goraždu. Gde se skrivao celo vreme i kako se vratio u Hrvatsku tek se treba utvrditi.

Đaković je rekao da su ga ljudi u "Sarajevu kod kojih je odseo jako dobro primili počevši od izvesnog Peđe".

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, Đaković je godinama "čistio" račune štediša u ekspozituri u kojoj je bio šef i koja je imala još samo jednu radnicu. Iako je i pre bilo sumnji da "obrće" novac s tuđih računa, Đaković je, navodno, kad bi neko od štediša to primetio, odmah namirivao štetu i smirivao situaciju.

Isplata šalter

Foto-ilustarcija: Tanjug/Danilo Peternek

U međuvremenu se ustanovilo da je Djaković koristio činjenicu da je kao vođa male ekspoziture OTP banke imao pod nadzorom račune klijenata. Kad je shvatio da bi se zatvaranjem poslovnice i prvom reklamacijom klijenta razotkrila njegova kriminalna radnja odlučio je pokupiti novac i pobeći iz Hrvatske.

Kako saznaje Jutarnji, društvo u kojem se kretao od bekstva nakon petka 8. novembra u BiH uglavnom su bile osobe iz kriminalnog miljea, a s tolikom količinom novca nije mu bilo ni sigurno ostati jer bi vrlo brzo shvatio da je i sam lovina, ali ne samo od strane pravosuđa.

Sada za policiju i banku ostaje enigma gde je tačno završio novac, ali sasvim je izvesno da će ga teretiti za navedeni iznos, a njega neće moći ni približno nadoknaditi ako ne vrati novac pa i da rasproda svu imovinu koju poseduje.

Osim porodične kuće u Vrlici Đaković, koji još iz osnovne škole nosi i nadimak Zec, u svom vlasništvu ima i stan u Splitu pa se ne otklanja mogućnost da je noć uoči predaje proveo u tom splitskom stanu, a u kojem žive članovi njegove uže porodice.

(Telegraf.rs/Slobodnadalmacija.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • komsija

    20. novembar 2019 | 15:12

    Ljudima za dug od 3-4000€ uzimaju stanove,ajde bas da vidimo sta ce se desiti u ovom slucaju !!!!

  • Zika

    20. novembar 2019 | 16:22

    Ti si moj idol,bravo kralju.Odlezacea malo,a kad izadjes pare te cekaju

  • Pol

    20. novembar 2019 | 16:49

    Pa sto se predade ako se predao uopste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA