Otkriveno ko su vojnici umešani u nezapamćen skandal u hrvatskoj vojsci, oglasio se ministar

Tri uhvaćena pilota su Ivan Krizman, Zdenko Košutić i Domagoj Nekić, a neki od učesnika civilla prijavljeni su Mišel Pavlović, Mladen Bencun i bivši dogradonačelnik grada Zadra Ivica Vlakić

  • 5

U hrvatskoj vojci izbio je skandal pošto su trojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom civilne i vojne policije. Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružjem, a policija je pretresom njihovih domova pronašla i veću količinu municije.

Index nezvanično saznaje imena civila i vojnika umešanih u novi skandal u hrvatskoj vojsci. Tri uhvaćena pilota su Ivan Krizman, Zdenko Košutić i Domagoj Nekić, a neki od učesnika civilla prijavljeni su Mišel Pavlović, Mladen Bencun i bivši dogradonačelnik grada Zadra Ivica Vlakić.

Policija je prijavila još jednog civila s inicijalima B.E.

Dvojicu od četiri civila, starosti 46 i 52 godine, policija je naknadno prijavila zbog krivičnog dela nedozvoljenog posedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih naprava. Povezuju ih sa švercerom.

Skandal je otkriven juče.

Naime, trojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije, saznao je Dnevnik Nove TV.

Trojica pilota su iz vojne baze u Zemuniku helikopterom prevezli glavnog dobavljača kog policija povezuje s ilegalnim tržištem oružja. Kako bi dobavljaču prikrili trag, obukli su ga u odoru vojnog pilota. U pretragama njihovih kuća pronađena je veća količina oružja pa su udaljeni iz letačke službe.

Ministar odbrane Damir Krstičević je nakratko komentarisao aferu i rekao da neće tolerisati "nevojničko ponašanje".

- Žao mi je. Napravljeno je nešto što nije normalno. Kroz postupak ćemo utvrditi odgovornosti, a Hrvatska vojska će sankcionisati bilo koga u liniji zapovedanja koji je po bilo kom problemu trebalo nešto da napravi, trebalo je odgovorno da radi, a nije radio - poručio je.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA