Uhapšeni zbog nasilja u porodici preminuo u ćeliji: Čuli ga i da hrče, a ujutru ga našli mrtvog

Preminuo prirodnom smrću?

  • 0

U prostorijama policijske stanice Donja Stubica, gradića na 40 kilometara od Zagreba, umro je 48-godišnjak priveden zbog nasilja i pretnji u porodici. U Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj kažu da je u stanicu, bez upotrebe prisile, doveden juče u 8.50 sati zbog nasilja u porodici. Prilikom hapšenja obavljeno je alko-testiranje i izmereno 1,71 promila alkohola u krvi.

Prema uobičajenoj proceduri, tokom dana sprovedeno je kriminalističko istraživanje, a u večernjim satima, nakon obavljenog lekarskog pregleda i ponovnog alko-testiranja koje je pokazalo 0,98 promila, smešten je u prostorije za zadržavanje. Šef smene policijske stanice noćas oko 0.40 sati prilikom obilaska pritvorenika, što je, kažu u policiji, uobičajen postupak, uočio da 48-godišnjak ne daje znakove života.

Obišao ga šef smene, hrkao je

Pozvao je hitnu medicinsku pomoć koja je uprkos pokušajima reanimacije konstatovala smrt bez uočenih tragova nasilne smrti. Dvadesetak minuta pre, u 0.20 sati, šef smene takođe je obišao uhapšenog koji je spavao i čuo ga je kako hrče u ćeliji. Prostorija ima video-nadzor, što će pomoći u razrešenju slučaja.

Zatvorske rešetke, čuvar zatvora, Foto-ilustracija: infolink.rs

Telo 48-godišnjaka poslato je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, a nalaz o uzroku smrti očekuje se u roku od tri do četiri nedelje.

– Prema preliminarnom nalazu, reč je o prirodnoj smrti bez tragova koji bi upućivali na nasilnu smrt – ističu u policiji.

(Telegraf.rs / Izvor: vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA