• 5

Profesorki Jasminki otpisan deo duga: Nakon poteza hotela, treba da plati još 12.000 evra

Direktor hotela pozvao ostale poverioce da slede primer

  • 5

Hotel iz Bara doneo je odluku da otpiše 10.000 evra duga profesorki filozofije u Gimnaziji “Slobodan Škerović” Jasminki Milošević, koja zbog teškog materijalnog stanja i zaduživanja za organizaciju manifestacije Filozofska olimpijada gladuje i prima samo 47 eura, piše Dan.

Priča profesorke, koja je optužila inistitucije da nisu hteli da pomognu organizaciju prestižnog takmičenja učenika, zbog čega su ona i njena nevladina organizacija Udruženje nastavnika filozofije duguju ukupno 30.000 evra nedavno je objavljena, a direktor ovog hotela Marko Nikolić ističe da je ovo način na koji vide svoju društvenu odgovornost.

- Razumevajući značaj Filozofske olimpijade, hotel  je 2018. godine odobrio 797 noćenja ukupno 212 gostiju, iako smeštaj nije unapred plaćen. U komunikaciji sa profesorkom Milošević uoči Olimpijade, hotel je dao najniže moguće cene, čime je sponzorisao Olimpijadu. Ukupan račun je iznosio 27.334 eura, a dug je na jučerašnji dan bio 22.834 eura. Otpis 10.000 eura je najmanje što smo mogli da uradimo nakon saznanja da jedna profesorka gladuje da bi našem hotelu platila za smeštaj učesnika Filozofske olimpijade, đaka i njihovih profesora, koji su prošle godine došli u Bar iz 50 zemalja svijeta - naveo je on.

Nikolić je istakao da ih posle ovakvog razvoja događaja još više raduje što su bili dobri domaćini zaljubljenicima u filozofiju.

- Potraga za smislom bila bi uzaludna ako bismo se oglušili na situaciju u kojoj se našla profesorka Milošević, koja je generacije učenika zainteresovala da u njoj učestvuju i da, samim tim, grade humano društvo. Pozivamo sve poverioce Udruženja profesora filozofije i profesorke Milošević da slede primer hotela ,, a Ministarstvo prosvete da pokrije troškove koje privrednici i pojedinci ne uspeju da podmire. Profesorka Milošević, njeni učenici i svi entuzijasti zahvaljujući kojima je Crna Gora akter globalnih događaja iz oblasti nauke trebalo bi da svima budu putokaz i opomena da se ovakva ili slična nacionalna sramota više ne ponovi - zaključio je Nikolić.

(Telegraf.rs/ Dan)

Komentari

  • Pera

    Dosta je bilo profesori da jedu i piju na račun sjaja plus djabe putuje a mi roditelji sve placamo

  • Prejeli

    se, pa normalno da gladuju. Dosta trikova, vec platite sto ste pozderali.

  • Dobra

    Je ta filozofija. Od njih svakodnevno cujemo more bisera. Navikli se ljudi na dzabaka, ovog puta platice za njih konobari, kuvari, spremacice i dr. Tako je to u visokom drustvu. Buranija placa.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima