Cure detalji o nezapamćenom skandalu u Hrvatskoj: 6 krivičnih prijava zbog šverca oružja

Sve osobe upletene u ovaj događaj suspendovane su, a osim tri vojna pilota, policija istražuje i bivšeg zamenika gradonačelnika Zadra, Ivicu Vlakića, još jednog Zadranina i jednog Zagrepčanina, Mišela Pavlovića, za kojeg se tvrdi da je od ranije poznat policiji

  • 4

Zadarska policija podnela je šest krivičnih prijava zbog afere krijumčarenja oružja u koju su uključeni i piloti iz vojne baze u Zemuniku.

Komandat baze, Mario Pleša, kaže da još ne znaju sve detalje o tome kako je civilna osoba ušla u taj vojni objekat, ali će, kaže, nakon prijema izveštaja Vojne policije formirati Komisiju koja će utvrditi činjenice i odgovornost.

Sve osobe upletene u ovaj događaj suspendovane su, a osim tri vojna pilota, policija istražuje i bivšeg zamenika gradonačelnika Zadra, Ivicu Vlakića, još jednog Zadranina i jednog Zagrepčanina, Mišela Pavlovića, za kojeg se tvrdi da je od ranije poznat policiji, piše zagrebački Večernji list.

Pavlović je, navodi se, upravo osoba koja je navodno bila u helikopteru kao prerušeni pilot.

Večernji piše da se sve događalo pre više meseci, kada je osoba za koju se sumnja da je prerušena u pilota navodno kupila oko 10.000 komada streljiva za više pušaka i pištolja u Splitu.

Tada je taj krijumčar oružja prodao streljivo trojici pilota, bivšem zameniku gradonačelnka Zadra, još jednom Zadraninu i jednom Zagrepčaninu.

Deo tog streljiva je pronađen u njihovim kućama nakon pretresa.

Ustanovljeno je da je pre dosta vremena to streljivo otuđeno iz neke od kasarni u Hrvatskoj.

Policijskii izvor, na koji se poziva Večernji, rekao je da ne može da potvrdi da li su dvojica ili trojica pilota prevozila tu osobu, jer se to istražuje, a istražuje se, kazao je, i prijava da su piloti vozili još jednu osobu.

- Dakle, imamo informaciju da su piloti nezakonito prevozili barem dve, a ne jednu osobu - rekako je isti izvor Večernjeg.

Uz podsećanje na još neke slične incidente iz prošlosti, Večernji ukazuje na reči ministra odbrane, Damira Krstičevića, koji se juče izvinio građanima zbog ovog incidenta i poručio da ovog puta "ova sramota" ne može da bude svedena samo na neobjašnjivo ponašanje nekoliko pilota, već da je zakazao ceo sistem i ugrozio bezbednost zadarske baze, koja želi da dobije NATO licence i u kojoj borave i američki oficiri.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA