"Marš napolje, smradu": Doktorka izbacila transrodnu osobu iz ordinacije uz sramotne reči

- Radi šta hoćeš, uzimaj testosteron, nek ti rastu dlake, promeni se kako hoćeš, ali pi*** ti nikada neće izrasti - navodno je vikala doktorka, koja nije želela da komentariše ovaj događaj

  • 18
Doktorka, zastava transrodnih osoba Foto: Profimedia, Wikipedia

Transrodne osobe su izgleda još tabu tema na Balkanu, o čemu svedoči i najnoviji slučaj povrede prava ličnosti i to ni manje, ni više, nego od strane doktorke na privatnoj klinici.

Doktorka iz jedne privatne lekarske ordinacije, dospela je u žižu hrvatske javnosti, kada je pogrdnim rečima, te i nizom neuodnih komentara napala transrodnu osobu koja je došla kod nje na pregled.

- Radi šta hoćeš, uzimaj testosteron, nek ti rastu dlake, promeni se kako hoćeš, ali pi*** ti nikada neće izrasti. Kod mene u hirurgiji radi najpoznatiji čovek na svetu koji je promenio pol, a ja sam zgrožena da čovek to sebi može da uradi, jer od toga nema ništa, nema vidljivih promena, nema to smisla. Radite šta hoćete, deco, u sobi, što se mene tiče kupite 50 igračaka, ali na telo da niste uticali - glasi monolog koji je slušala transrodna osoba na rutinskom pregledu ultrazvukom u jednoj zagrebačkoj privatnoj poliklinici.

Na pregled je stigao u pratnji supruge i kada je doktorka počela da govori nisu ništa shvatali. Za pregled u privatnoj poliklinici odlučio se misleći da će imati bolju i bržu uslugu, ali nije računao da će naići na doktorku s predrasudama. A ona uopšte nije ni želela da ih sakrije. U jednom trenutku terala ih je da izađu iz ordinacije govoreći pogrdne reči.

- Izlazi, mrš, smradu, otpadu, sram Vas bilo, sramoto. Mrš - vikala je iz sveg glasa.

Kako piše "Jutarnji list", neimenovani pacijent je rođen u manjoj sredini nedaleko od Zagreba i to kao devojčica, koja se već u ranoj mladosti, osećala kao dečak.

- Od najranijeg detinjstva neke razlike su bile očigledne, te sam za sebe govorio da sam dečak, a ne devojčica iako to tad nisam znao da objasnim, niti je iko drugi znao da mi pojasni, niti je bilo potrebe da mi objašnjava. Jednostavno sam bio srećno dete, živeo sam i bilo je sve ok - rekao je.

Kako se navodi, ekipa emisije "Provereno", kontaktirala je i doktorku, ali ona nije htela pred kameru. U telefonskom razgovoru samo je negirala neprimereno ponašanje, iako su njene reči snimljene.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA