≫ 

Jasmina je ubijena sekirom? Nakon udarca krvarila i živela najduže 10 minuta

Obdukcijom su utvrđene opsežne povrede glave u predelu leve strane čela i lica

  • 3

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec. Prema nalazu i mišljenju sudsko-medicinskog veštaka prof. dr Josipa Škavića proizlazi da se telo njene sestre Jasmine Dominić nalazilo u krajnje neprirodnom položaju. Prema gore je bio okrenut i izložen prednji deo karlice i polnog organa i prednja strana natkolenice, a potkolenice savijene u kolenima bile su usmerene sa stopalima prema dnu zamrzivača.

- Telo je presavijeno u predelu struka uz delimično rotiran gornji deo tela tako da se žrtva Jasmina Dominić na dno zamrzivača oslanjala levom stranom lica, prednjim levim delom grudnog koša i levog ramena te levom rukom, dok joj je desna ruka bila savijena u laktu i ručnom zglobu te se nalazila ispod natkolenica - navodi se u mišljenju veštaka koji je utvrdio da je Jasmina Dominić umrla nasilnom smrću usled višestrukih preloma kostiju svoda i baze lobanje s povredom mozga.

Obdukcijom su utvrđene izvanredno opsežne povrede glave u predelu leve strane čela i lica. Raspored opsežnih povreda na relativno maloj površini tela, na šta upućuje praksa, nastaje kod osoba koje se tokom povređivanja nalaze u nekom pasivnom fiksiranom položaju, najčešće ležeći na podlozi, pri čemu je povređeni deo glave, u konkretnom slučaju, leva strana glave, čela i lica okrenuta prema osobi koja zadaje povrede, dok je suprotni deo glave oslonjen o podlogu.

Povrede glave nastale su s najmanje pet do šest udaraca tupotvrdog predmeta.

Smiljana Srnec, Jasmina Dominić, nestala 2000. Smiljana ne priznaje ubistvo Foto: Profimedia

Prelom kostiju lobanje kakav je zadobila rezultira gubitkom svesti, a smrt u pravilu nastupa u kratko vreme nakon povređivanja, pri čemu se može raditi o nekoliko do najviše deset minuta. Žrtva je krvarila, ali ne može se utvrditi koliko je tačno krvi izgubila.

Nadalje, iz nalaza sudsko-medicinskog veštaka proizlazi da je pretpostavljeno sredstvo zadavanja povreda sredstvo koje ima ivicu i ploču veće kontaktne površine te je to sredstvo trebalo imati neku određenu, verovatno značajniju težinu.

Naime, rane nagnječine leve strane čela i levog usnog ugla nastale su kombinacijom ivice i ploče, dok su povrede levo slepoočno te u predelu leve lične kosti i leve strane kosti donje vilice nastale delovanjem ploče. Kao takvo sredstvo može poslužiti ušica sekire ili bilo kakvo slično sredstvo koje poseduje ivicu i ploču. Na temelju izgleda povreda kod žrtve nije moguće govoriti o jednom tačno određenom sredstvu povređivanja. Isključio je čekić kao sredstvo povređivanja.

Video: UZNEMIRUJUĆI SNIMAK! Hladnokrvno ubistvo beskućnice usred dana na ulicama Rio de Žaneira

(Telegraf.rs/Vecernji.hr/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA